időjárás 26°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Több mint 270 millió forintból fejlesztettek szakrendelőket Salgótarjánban

Magyar Nemzet
Forrás: nool.hu
2023.03.26. 16:46 2023.03.26. 18:05
Több mint 270 millió forintból fejlesztettek szakrendelőket Salgótarjánban

Lezárult a járóbeteg-szakellátás fejlesztésére irányú projekt a Szent Lázár Megyei Kórházban. A megítélt mintegy 274 millió forint támogatást hat járóbeteg-szakrendelés eszközparkjának fejlesztésére fordították – írja a Nool.hu. A tájékoztatás szerint a projekt keretében a már korábban megkezdett strukturális változások folytatásaként az az aktív fekvőbeteg-kapacitások további optimalizálása az egynapos beavatkozások, a járóbeteg-ellátás további megerősítése valósult meg. 

Ennek során a szemészeti, az urológiai, a szülészet-nőgyógyászati, a neurológiai, a fül-orr-gégegyógyászati szakrendeléseket, illetve a radiológia–ultrahang diagnosztikát fejlesztették. 

Kiemelték azt is: a projekt megvalósítása révén a szükséges vizsgálatokat magasabb minőségben és kevesebb idő alatt lehet elvégezni. A korszerűbb eszközöknek köszönhetően pedig pontosabb diagnosztika állítható fel. A betegellátás gyorsabb, pontosabb lesz, a szakdolgozók leterheltsége pedig csökken.

Borítókép:  A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház (Fotó: MTI/Komka Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.