Több mint 270 millió forintból fejlesztettek szakrendelőket Salgótarjánban

A projekt eredményeként a betegellátás gyorsabb, pontosabb lesz, a szakdolgozók leterheltsége pedig csökken.

Magyar Nemzet
Forrás: nool.hu2023. 03. 26. 16:46
Salgótarján, 2022. március 25. A drónnal készült felvételen a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház 2022. március 25-éan. A kórház épülõ háromszintes, 3300 négyzetméteres onkológiai tömbje a tervek szerint õszre fog teljes kapacitással mûködni. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárult a járóbeteg-szakellátás fejlesztésére irányú projekt a Szent Lázár Megyei Kórházban. A megítélt mintegy 274 millió forint támogatást hat járóbeteg-szakrendelés eszközparkjának fejlesztésére fordították – írja a Nool.hu. A tájékoztatás szerint a projekt keretében a már korábban megkezdett strukturális változások folytatásaként az az aktív fekvőbeteg-kapacitások további optimalizálása az egynapos beavatkozások, a járóbeteg-ellátás további megerősítése valósult meg. 

Ennek során a szemészeti, az urológiai, a szülészet-nőgyógyászati, a neurológiai, a fül-orr-gégegyógyászati szakrendeléseket, illetve a radiológia–ultrahang diagnosztikát fejlesztették. 

Kiemelték azt is: a projekt megvalósítása révén a szükséges vizsgálatokat magasabb minőségben és kevesebb idő alatt lehet elvégezni. A korszerűbb eszközöknek köszönhetően pedig pontosabb diagnosztika állítható fel. A betegellátás gyorsabb, pontosabb lesz, a szakdolgozók leterheltsége pedig csökken.

Borítókép:  A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.