Utolsó felszólítás a Jobbiknak

A „Jobbik – Konzervatívoknak” átkeresztelt párt késedelem nélkül adja át a bátyámtól kapott lyukas zászlót a Magyarságkutató Intézetnek vagy bármilyen, az ’56-os szabadságharc szellemiségét hűségesen őrző nemzeti intézménynek – fogalmazott felhívásában Pongrátz András.

2023. 03. 16. 15:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Felszólítom a megtévesztően „Jobbik – Konzervatívoknak” átkeresztelt párt vezetőségét, hogy kommunista szellemű balliberális politikájával ne gyalázza tovább Corvin köz szent ereklyéjét, 

a lyukas zászlót késedelem nélkül adja át a Magyarságkutató Intézetnek vagy bármilyen, az ’56-os szabadságharc szellemiségét hűségesen őrző nemzeti intézménynek 

– tudatta lapunkhoz eljuttatott közleményében Pongrátz András. 

Pongrátz András - Fotó: Teknős Miklós

Az 1956-os forradalmár közölte, testvére, Pongrátz Gergely, aki a Jobbik 2003-as alapító gyűlésén az ott jelenlévő fiataloknak átadta a forradalom jelképének számító lyukas zászlót, „gyűlölte a kommunizmust, világosan látta, hogy a vörös szörny szellemi és lelki rabságba hajtja a magyar népet, nemzetellenes céljuk az volt, hogy kiárusítsák az országot az idegeneknek, hogy megtörjék és elpusztítsák az életerős magyar lelket”. – Gergely bátyám szenvedélyes hazafi volt, az Isten, haza, család hármas értékrendje irányította mindvégig életét. 1956-ban együtt harcolt a pesti srácokkal a magyar szabadságért az idegenek által támogatott nemzetáruló kommunisták ellen. 

Erősen hitt a magyar ifjúság lélekerejében, hogy képes visszautasítani a megtévesztően szivárványosra mázolt mérgező vörös eszméket 

– fogalmazott Pongrátz András, felidézve és elismerve, hogy halála előtt Gergely úgy gondolta, hogy a „Jobbik Magyarországért Mozgalom”, azokból az erős lelkű fiatalokból áll, akiket nem tévesztenek meg a kommunista gyökerekből táplálkozó balliberális eszmék. – A Jobbik alapító közgyűlésén mondott beszédében Gergely kiemelte, hogy bízik a sok megjelent fiatalban, hogy az ötvenhatos ifjúsághoz hasonlóan, ők is mindent meg fognak tenni a magyar nemzet felemelkedéséért, a nemzeti szabadság biztosításáért, ezért adta át a lyukas zászlót a közgyűlés levezető elnökének – idézte fel Pongrátz András.

Jelezte, mindez húsz éve történt,

azóta sok víz lefolyt a Dunán és magával vitte a Jobbik nemzeti elkötelezettségét, és belevitte a pártot a nemzetellenes kommunista szellemű balliberális mocsárba.

 – A Jobbik nemzetellenessé vált, a balliberális pártok szövetségese lett, és ezzel elárulta a magyar szabadság eszményét, méltatlanná vált a Gergely bátyám által átadott ötvenhatos lyukas zászló nemzeti szellemiségéhez – hangsúlyozta Pongrátz András.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, európai parlamenti képviselője a Jobbik évadnyitó rendezvényén 2023. február 25-én. (MTI/Balogh Zoltán)

Miként arról lapunk beszámolt, Gyöngyösi Márton, a párt elnöke február végi évadnyitó beszédét Pongrátz Gergelynek, az 1956-os forradalom hősének, a Corvin közben harcolók vezetőjének a Jobbik húsz évvel ezelőtti pártalapító ülésén elmondott szavaival kezdte. Mindezt annak ellenére tette, hogy 

Pongrátz András már 2019-ben – miután a Jobbik a baloldallal való együttműködés mellett döntött – felszólította a párt vezetőit, hogy ne hivatkozzanak a jövőben testvérére, mert méltatlanná váltak hozzá. 

Tény, a Jobbik meglehetősen eltávolodott az Alapító Nyilatkozatában foglaltaktól, amely szerint „elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.” 

A párt jelenlegi elnöke például pár éve még úgy nyilatkozott, a NATO egyértelműen agresszív-offenzív katonai szövetséggé változott, amelynek deklarált célja az Oroszország elleni fellépés,

 az Egyesült Államok és a katonai szövetség pedig újabb összecsapást akar kiprovokálni, hogy az USA leszámoljon a katonai, politikai és gazdasági konkurenseivel. Gyöngyösi Márton volt az is, aki 2014-ben nemzetközi megfigyelőként vett részt a Krím félszigeten a régió Ukrajnától történő elszakadásáról és Oroszországhoz csatolásáról szóló népszavazáson. A pártelnök akkor azt mondta, 

a Jobbik a népek önrendelkezésének diadalaként értékeli a krími szavazást. A referendum legitim és eredményes.


Borítókép: Pongrátz Gergely (Fotó: MTI)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.