„A kereszténység és az ateizmus küzdelme zajlik a fiatalokért, a lelkekért”

A kereszténység szerepét hangsúlyozta a magyarországi nemzetiségek és a Kárpát-medencei nemzetek megmaradásában a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Magyarbólyban.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 22. 17:37
SOLTÉSZ Miklós
Pilisvörösvár, 2023. április 5. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára beszél a nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjak átadásán a német nemzetiségi Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégiumban Pilisvörösváron 2023. április 5-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soltész Miklós a dél-baranyai település kormányzati támogatással felújított szerb nemzetiségi házának átadásán közölte: nagyon nehéz helyzetben vannak ma a keresztények Európában. – Nagy nyomás van rajtunk, hiszen a normalitás és az abnormális gondolkodás összeütközése, a kereszténység és az ateizmus komoly küzdelme zajlik a fiatalokért, a lelkekért és az emberiségért – fogalmazott. 

Az államtitkár azt mondta, köszönet és hála illeti azokat – így a Magyarországon élő szerb ortodoxokat is –, akik e küzdelemben a kereszténység mellett kiállnak, amikor a kormánnyal közösen templomokat újítanak fel, kereszteket újítanak meg és újakat építenek. 

Felhívta a figyelmet: ahhoz, hogy Magyarországon a nemzetiségek és a Kárpát-medencében a nemzetek megmaradjanak, a kereszténység nyújt kapaszkodót, amely a megmaradást garantáló segítség és erő. 

 

A történelem megmutatja, hogy a kereszténységnek, az egyháznak, a hívő közösségeknek köszönhető a térség különböző nemzetiségeinek megmaradása 

 

– jelentette ki Soltész Miklós. 

 

Hozzáfűzte, hogy a magyar kormány felismerte mindezt, éppen ezért hozott számos jogszabályt a keresztény értékek erősítésére, s éppen ezért folytat állandó küzdelmet ezen értékek megóvásáért. 

Szutor Lászlóné, a Szerb Országos Önkormányzat elnöke azt mondta: a magyarországi szerb közösség tagjai az elmúlt tíz esztendőt aranykornak tekintik, ugyanis Magyarország kormányának köszönhetően épületeik, intézményeik és értékeik felvirágoztak. A felújított épület átadása előtt megáldották a helyi temetőben szintén állami forrásból létesített szerb ortodox keresztet.

Borítókép: Soltész Miklós beszél a nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjak átadásán a német nemzetiségi Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégiumban Pilisvörösváron 2023. április 5-én. (Forrás: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.