Bősz Anett is támogatja a fővárost sújtó megszorításokat

A DK-s politikus szerint nem érheti szó a ház elejét – azonban túlélőcsomag nélkül nem tudják kezelni a kialakult helyzetet.

Magyar Nemzet
2023. 04. 27. 12:05
null
20221117 budapest uj varoshaza karacsony gergely diszpolgari kitunteteseket - kinevezeseket ad at havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mind megtalálta a főváros azokat a megszorító intézkedéseket, amelyekkel stabilizálta az intézményrendszer működését, nem veszélyeztettük az idősotthonoknak a mindennapos működését, folyamatosak a közszolgáltatások, a béreken még emelni is tudtunk 16 százalékot, vagyis követte az inflációt a budapesti béremelés. 

Tehát azt gondolom, hogy nem érheti szó a ház elejét, de a mínusz harmincmilliárd, az kumulálódik, és fokozatosan elért egy olyan szintet, ami mára a túlélőcsomag nélkül nem kezelhető 

– nyilatkozta Bősz Anett főpolgármester-helyettes az ATV műsorában a főváros megszorító intézkedéseivel kapcsolatban. Mint ismert, tegnap döntött a Fővárosi Közgyűlés a baloldali városvezetés által meghirdetett budapesti „túlélőprogram” egyes intézkedéseiről. 

Ezek között szerepel többek között egy 16,6 milliárdos hitelfelvételi igény is.

Bősz Anettel kapcsolatban érdemes megjegyezni: egybehangzó baloldali forrásaink azt állították, amennyiben a DK nem áll be Karácsony Gergely mögé az önkormányzati választásokon, egyértelműen Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-jelöltje.

Borítókép: Bősz Anett (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.