Durva botrány rajzolódik ki a baloldali vezetésű Pécsett

A Fidesz szerint az ügy kísértetiesen hasonlít a korábbi Márki-Zay Péter-féle sms-cunamihoz

2023. 04. 17. 17:16
null
Forrás: Facebook/Péterffy Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dollárbaloldal újabb központilag irányított akcióját látjuk Pécsett – így kommentálta a Magyar Nemzetnek Őri László, a Fidesz pécsi választókerületi elnöke, a Baranya vármegyei önkormányzat elnöke azt a botrányosnak tűnő ügyet, amelyről elsőként a Pécs Aktuál számolt be. E szerint a baranyai vármegyeszékhely polgármestere közvélemény-kutatás jellegű telefonos kampányt indított azért, hogy tudassa a pécsiekkel, a városban nem lesz akkumulátorgyár, megvédi a vizeket. A portál azonban jelezte: ennek látszólag semmi értelme nincs, hiszen Pécsett nem is lehet akkumulátorgyár. Emlékeztettek arra, hogy erről egy hónapja már döntött a pécsi közgyűlés, meglehetősen színpadias keretek között.

A Fideszt a korábbi Márki-Zay Péter-féle sms-cunamira emlékezteti a botrányszagú ügy Fotó: Máté Krisztián

Őri László lapunknak elmondta: értelmetlennek tartják Péterffy Attila telefonhívásait egy nem létező ügyben.

Ugyanakkor álságos is a polgármester, hiszen a városban élők jól emlékeznek arra, hogy a Pécsi Hőerőműbe épp Péterffy Attila vezetése alatt nagy mennyiségben vágták ki a mecseki erdőket. Akkor látszólag nem a pécsiek egészsége és a környezet megóvása volt Péterffy Attilának a prioritás

– mutatott rá Őri László. Hozzátette: azt pécsiként természetesnek tartják, hogy csak olyan beruházást tudunk támogatni a városban, amely a legszigorúbb környezetvédelmi és egészségügyi előírásoknak is megfelel. Szavai szerint azonban Péterffy akciója alkalmas arra, hogy aláássa a befektetői bizalmat Pécs iránt. – A negatív hírekkel újabb esetleges beruházókat veszíthet a gazdaságilag amúgy is nehéz helyzetbe sodródott város – tette hozzá.

Az eset kapcsán Csizmadia Péter, a Fidesz frakcióvezetője, és Berényi Zoltán, az Összefogás Pécsért képviselője sajtótájékoztatót tartottak, ahol azt mondták: az ügy kísértetiesen hasonlít a tavalyi választási kampányban bevetett Márki-Zay Péter-féle sms-cunamihoz, amelyet DatAdat-botrányként is ismerni lehet.

Berényi Zoltán kitért arra: őt is elérte Péterffy Attila telefonon, de egy olyan titkos számon, amelyet soha, senkinek nem adott meg, csak a család ismeri. Hozzátette, hogy eddig háromszor érkezett erre idegen hívás: tavaly Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely kereste, most pedig Péterffy Attila.

Csizmadia Péter a Magyar Nemzetnek kifejtette: a közgyűlés keddi ülésén kérdést intéznek a témában Péterffy Attilához, de ha a polgármester nem ad erre érdemi választ, akkor a hatóságokhoz fordulnak a kéretlen telefonhívások miatt.

Elsőként a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot keresnék meg, hogy vizsgálják ki, Péterffy Attila honnan szerezte meg a pécsiek telefonszámait, és mennyire volt ez jogszerű.

Borítókép: Péterffy Attila polgármester (Fotó: Facebook/Péterffy Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.