Ez lesz Ferenc pápa magyarországi látogatásának hivatalos dala

A dal bemutatója április 29-én lesz, a Papp László Sportarénában, a szentatya megérkezése előtt.

Magyar Nemzet
2023. 04. 11. 10:13
pápalátogatás
Pope Francis visits Budapest Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Camino – Krisztus, a jövőnk” címmel megszületett a pápalátogatás hivatalos dala – tudatta lapunkkal a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságának sajtóosztálya. Mint közölték, Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston musicaldalát, a Caminót, a pápalátogatás eseményére Dolhai Attila, Szűcs Renáta, Szandi, Nagy Bogi, Dánielfy Gergő és Vizy Márton dolgozta fel új, szimfonikus zenei köntösben.

A dal, amely a kitartásról és a sötétség felett aratott győzelemről szól, olyan történelmi pillanatban csendül fel, amikor Ferenc pápa minden jóakaratú embert a béke előmozdítására szólított fel. 

Ehhez a felhíváshoz csatlakoztak a magyar alkotók és sztárok e dallal.

A Camino című dal a Loyolai Szent Ignác életét bemutató musical egyik húzódala, amely a jezsuita rend alapítójának veszélyes zarándokútját ábrázolja. Szimbolikusan mindannyian ezt a zarándokutat járjuk egész életünkben.

A dal bemutatója április 29-én lesz, a Papp László Sportarénában, Ferenc pápa megérkezése előtt.

 

Borítókép: Ferenc pápa az 52. Nemzetközi eucharisztikus kongresszuson Budapesten 2021-ben (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.