Fidesz: Gyurcsányék a nyugdíjemelést sem szavazták meg

A baloldal támogatja az inflációt okozó brüsszeli szankciókat – áll a kormánypárt közleményében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 25. 15:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha Gyurcsányékon múlna, akkor semmi sem védené a nyugdíjasokat a háborútól és a szankciós inflációtól – reagált a Fidesz a DK-s Gy. Németh Erzsébet keddi nyilatkozatára, amelyben a baloldali képviselő évenkénti helyett negyedévenkénti nyugdíjkorrekciót javasolt. A Fidesz közleményében azt írta: 

Gyurcsányék sem a januári nyugdíjemelést, sem a rezsicsökkentés védelmét, sem az élelmiszerárstopokat nem szavazták meg, ellenben támogatnak minden olyan brüsszeli szankciót, ami az infláció és az árak emelkedését okozza.

Amíg Gyurcsányék a háború- és szankciópárti politikájukkal az infláció növekedését fűtik, addig a kormány az infláció csökkentésén dolgozik, és garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést – hangsúlyozta a kormánypárt. 

Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta: a visszamenőleges nyugdíjemelés összegét a negyedéves inflációs adatok alapján állapítanák meg. Amikor viszont kormányon voltak a mostani DK-sok Gyurcsány Ferenc, majd Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt csökkentették a nyugdíjak reálértékét, majd végül a 13. havi nyugdíjat is megszüntették. 

Borítókép: Nyugdíjkézbesítés Budapesten (Fotó: Kurucz Árpád)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.