Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat

Napközben fokozatosan gyengül, illetve esőbe, havas esőbe vált a csapadék, így az éjszaka kialakult hótakaró erőteljesebben olvadásnak indul – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, MET2023. 04. 07. 12:01
null
Debrecen, 2023. április 7. Hóból formázott húsvéti nyulak és dísztojások Debrecenben 2023. április 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esti órákban először a Dunántúl északi felére érkezhet a következő hullámban csapadék. Időszakosan havazásba is válthat a halmazállapot. Átmenetileg vékony, olvadozó hóréteg alakulhat ki.

A meteorológiai szolgálat észlelési oldala szerint 

Kékestetőn a legvastagabb, tíz centiméteres a hóréteg, most is gyengén havazik.

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet a keleti területeken 3–5 fok, nyugat, délnyugat felé haladva 6–12 fok között alakul.

 

 

Milyen idő lesz húsvétkor?

Az előrejelzés szerint szombaton nagyrészt borult lesz az ég. Több helyen előfordulhat eső, záporeső, főleg a nap első felében, elsősorban az északkeleti részeken és a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. Csak helyenként élénkül meg az északkeleti szél. Hajnalban általában mínusz 3 és plusz 4, délután 5–11 fok között alakul a hőmérséklet.

Húsvétvasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak elszórtan alakulhat ki zápor. Az északi szél a Dunántúlon megélénkül. Hajnalra mínusz 2 és plusz 4 fok közé hűl le, délután 9–14 fok közé melegszik fel a levegő.

Húsvéthétfőn felhőátvonulásokra kell számítani, általában többórás napsütéssel. Helyenként még előfordulhat zápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5 fok között, a maximum 12–17 fok között alakul.

Borítókép: Hóból formázott húsvéti nyulak és dísztojások Debrecenben (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.