Ismét Rákosit emlegette Szabó Tímea a T. Házban.

Ha a baloldalon múlna, teljesen felborulna a magyar energiaellátás.

Magyar Nemzet
2023. 04. 17. 12:35
null
20211108 Budapest Országgyűlés plenáris ülése fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tímea napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott, hogy a kormány „gyakorlatilag az emberek szájába telepít mérgező akkumulátorgyárakat” és Rákosi Mátyás rémálmát valósítja meg.

 – Ő volt az, aki elképzelte, hogy Magyarországból a vas és acél országa lesz, de nem voltak meg a szükséges alapanyagok. Ugyanígy vagyunk most mi az akkumulátorgyártással is. Se vizünk nincsen, se áramunk nincsen, se munkaerőnk nincsen hozzá, a kormány mégis ezt erőlteti – mondta a Párbeszéd képviselője, aki népszavazást sürgetett az akkumulátorgyárak ügyében. 

Koncz Zsófia válaszában hangsúlyozta: az akkumulátorgyárak létrehozása során a legszigorúbb környezetvédelmi szabályokat kell betartani, ez történt a debreceni gyár esetében is.

Az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára rámutatott: a türingiai gyár környezetvédelmi engedélyét a zöldpárti miniszter adta át, kiemelve, hogy rekordidő alatt bonyolították le az engedélyezési eljárásokat. 

Koncz Zsófia szerint, ha a baloldalon múlna, akkor a magyar energiaellátás teljesen felborulna, a magyar családoknak nem lenne kiszámítható és megfizethető az energia.

Borítókép: Szabó Tímea (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.