Háromból ketten tudtak csak kimenekülni a lángoló házból

Ketten a tűzoltók kiérkezése előtt el tudták hagyni az ingatlant, a harmadik ember életét nem sikerült megmenteni.

Magyar Nemzet
Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főhatóság2023. 04. 14. 9:10
null
Szentendre, 2023. április 3. Tûzoltók dolgoznak egy kigyulladt családi ház oltásán Szentendrén 2023. április 3-án. A tûzoltók oltás közben egy idõs nõ holttestére bukkantak. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek hajnalban érkezett a jelzés, amely szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Dombrádon kigyulladt egy családi ház, és egy ember az égő épületben tartózkodik – közölte a katasztrófavédelem. 

Két járművel tíz tűzoltó vonult a Lónyai úton lévő száz négyzetméteres családi házhoz. Az épületben hárman éltek, közülük ketten a tűzoltók kiérkezése előtt el tudták hagyni az ingatlant. 

Egy húsz négyzetméteres hálószobában csaptak fel a lángok, amelyek a ház tetőszerkezetére is átterjedtek. 

A tűzoltók kihozták az épületben rekedt embert, de az életét már nem lehetett megmenteni. 

Az egységek a tüzet húsz perc alatt eloltották. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók rokonokhoz mentek. Nem zárható ki, hogy ágyban dohányzás vezetett a tűzhöz, azonban a pontos keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás során tisztázzák majd.

Az első negyedévben tűzzel érintett otthonoknak csak a 0,3 százalékában volt füstérzékelő, pedig ezek a készülékek a tűz keletkezésekor azonnal jeleznek, amikor még van idő cselekedni. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.