Hétvégére nagyot változik az időjárás + videó

A Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, amelynek déli, délkeleti peremén északias áramlással nedvesebb léghullámok érkeznek, de csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 04. 20. 6:33
null
Debrecen, 2023. április 18. Felhõképek, felhõformák az égen. A felhõ a levegõbe felszálló vízpárából kialakult, a légkörben lebegõ apró vízcseppek és/vagy jégkristályok halmaza, amelybõl csapadék, esõ, vagy jégesõ keletkezhet. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reggel, délelőtt alig lesz felhő az égen, majd napközben már gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel.

Helyenként, legnagyobb eséllyel az északkeleti részeken kialakulhat zápor, néhol zivatar.

Az északias szél megélénkülhet a Dunától keletre.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul. 

Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Kiadták a figyelmeztetést

Napközben elsősorban az Alföld középső és északkeleti részén labilizálódik a légkör, néhol zivatar alakulhat ki. Az esetleges erősebb gócokat intenzív csapadékhullás, szélerősödés és kisebb méretű jégeső kísérheti. Estére mindenhol lecsengenek a zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatar miatt Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Jön a hidegfront

A következő napokban nemigen lesz panasz a hőmérsékletre, viszont nem lesz teljesen zavartalan a napsütés. Jelentősebb változás vasárnaptól kezdődhet az időjárásban, amikor hidegfront érheti el térségünket. Ennek nyomán lehűlés kezdődhet, bár ennek mértéke még nem ismert, és a csapadékhajlam is megnő.

A hidegfront elvonultával, a jövő hét első napjaiban is nedvesebb léghullámok alakíthatják az időjárást.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.