Holnaptól ismét jelentősen csökkennek az üzemanyagárak

Szerdától a 95-ös benzin átlagára 583 forintra mérséklődhet a mostani 594 forintról, a gázolaj pedig 568 forintba kerülhet.

Magyar Nemzet
Forrás: totalcar.hu2023. 04. 25. 14:43
null
Salgótarján, 2022. május 27. Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagykerár csökkenése alapján szerdától 583 forintra csökkenhet a benzin ára, a gázolajé 568 forintra süllyedhet. Előbbinél 71 forint eltérés van a legolcsóbb és a legdrágább között, utóbbinál 214 forintos ez a sáv – írja a totalcar.hu

A múlt heti árcsökkenések után a benzin nagykereskedelmi ára 11 forinttal, a gázolajé 8 forinttal megy lejjebb a holtankoljak.hu prognózisa szerint. Ha ez megjelenik a kutakon, akkor szerdától a 95-ös benzin átlagára 583 forintra mérséklődhet a mostani 594 forintról. A gázolaj pedig 568 forintba kerülhet.

A kutak között továbbra is tetemes eltérések lehetnek. A holtankoljak.hu adatai szerint kedden délelőtt a legolcsóbban 562 forintért lehetett benzint venni, a legmagasabb ár pedig 633 forint volt. A gázolaj esetében 546 forinttól 760 forintig terjed a skála.

Ha továbbra is tartósan mérséklődnek az árak a kutakon, az lökést adhat az üzemanyag-forgalomnak, amely az első negyedévben jelentősen elmaradt a korábbitól. A sima benzinből 9 százalékkal, a gázolajból pedig 19 százalékkal kevesebb fogyott az idei első negyedévben a Magyar Ásványolaj Szövetség friss adatai szerint. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.