Így csapott le a kiadós jégeső Pécs környékére + videó

Egy erősebb zivatartömb érte el Pécset és környékét a szombat délutáni órákban. Az intenzív zivatart kiadós jégeső kísérte.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Idokep2023. 04. 02. 12:40
null
Tompa, 2022. szeptember 29. Jégszemek a jégesõ után a Bács-Kiskun megyei Tompán 2022. szeptember 29-én. MTI/Donka Ferenc Fotó: Donka Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A borsó nagyságú jégeső hatására többfelé kifehéredtek az utcák és megteltek az ereszcsatornák is. Néhol annyi jég esett, hogy lapátolni lehetett – derült ki az Időkép cikkéből.

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, Pécs több részén percekig szakadt szombaton a nagyjából meggynagyságú jég. A Bama.hu tájékoztatásából kiderült, hogy pillanatok alatt váltott át a csapadék szilárd halmazállapotúvá.

 

Újabb kiadós zivatarra és jégesőre figyelmeztetnek

Vasárnap elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki több megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Heves, Jászság, Nagykunság, Csongrád, Békés térségében valószínű nagyobb számban zivatar a délutáni, kora esti órákban. Az erősebb gócokat intenzív 10-20 milliméter csapadék, apró szemű jég, viharos, akár 60-70 km/órás szél kísérheti. Késő estére stabilizálódik a légkör – tették hozzá.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.