Jézus halála és feltámadása az egész világot átformálta

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője húsvéti közleményében jelezte, hogy az ünnepet beárnyékolja a második éve dúló orosz–ukrán háború.

Magyar Nemzet
2023. 04. 07. 11:11
SIMICSKÓ István; NURSIAI SZENT BENEDEK
Kiskunfélegyháza, 2023. február 14. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyûlési frakcióvezetõje, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond a Bátrak Ligája országos versenysorozat kiskunflegyházi versenyén a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvû Technikum és Kollégium tornacsarnokában 2023. február 14-én.. MTI/Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A keresztény világ legnagyobb ünnepe a húsvét, amikor Jézus Krisztus halálára és feltámadására emlékezünk. Ez az esemény nem csak a szemtanúk számára volt sorsdöntő, hatása ma is tart, az egész világot átformálta – közölte Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a lapunkhoz eljuttatott közleményben. Mint jelezte, a kereszténység tanai egy merőben új világlátást hoztak az emberiség történelmébe, a személy megismételhetetlen egyediségét, az egyenlőséget, a szolidaritást. Kiemelte, hogy ebben a hitben és tapasztalatban gyökerező meggyőződésre épült fel az a civilizáció, amely mára életünk elválaszthatatlan része.

 

– Ez az alapja a kultúránknak, és ezt ássák alá, akik egy kereszténység nélküli Európa létezésében bíznak. A különböző életellenes ideológiák, a kontroll nélküli migráció azt a biztos hátteret kezdi ki, ami nehéz időkben támaszt jelenthet 

 

– tette hozzá.

Emlékeztetett, hogy az ünnepet beárnyékolja, hogy már második éve háború dúl a szomszédunkban, egyre pusztítóbb fegyverekkel, temérdek szenvedéssel, és Európa nagyobbik része nem a békére törekszik, hanem nagyhatalmak játékszere lett.

 

– Mi kereszténydemokraták hitünkből fakadóan a béke mellett állunk, mert csak békében lehet gyarapodni, emberileg kiteljesedni. Minden erőnkkel azért küzdünk, hogy vége legyen az értelmetlen öldöklésnek és nyugodt, boldog életet élhessenek a népek. A húsvét ismét lehetőség arra, hogy felismerjük, mi a legfontosabb az életünkben, és reményt ad, hogy a halál nem egy végleges állapot, hanem a feltámadással örök életünk van 

 

– szögezte le Simicskó István.

Borítókép: Simicskó István (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.