Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Kocsis Máté: Szalay Annamária tette le a gyermekvédelmi médiaszabályozás alapjait

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság első elnökére emlékeztek halálának tizedik évfordulóján.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI/Zaol2023. 04. 12. 13:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szalay Annamária volt az első fecske a gyermekvédelem szabályozásának területén, az általa alkotott szabályok az alapjai ma is a törvényeknek – jelentette ki Kocsis Máté szerdán Zalaegerszegen. A Fidesz frakcióvezetője a Szalay Annamária – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) első elnöke – halálának tizedik évfordulóján tartott emlékkonferencián azt mondta: a néhai elnök már az 1990-es években, az internet előtti világban is azokat a lehetőségeket kereste, hogy miként lehet megvédeni a gyerekeket az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól. 

– Még töredékében sem volt olyan durva a helyzet, mint ma, de igyekezett előre gondolkodni, így a magyar médiaszabályozás a mai napig az általa felállított szabályokra épül 

– szögezte le a kormánypárti politikus.

Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár arról beszélt: ha élne, Szalay Anamária ma igencsak elemében lenne, mert a szívügyének tekintett gyermekvédelem és az emberi méltóság területén Magyarországnak és a magyar kormánynak számos tisztességtelen támadást kell kivédenie.

Arról már a Zaol.hu számolt be, hogy a megemlékezés után az épület előtt a 2016-ban, Blaskó János szobrászművész által készített emléktáblánál helyeztek el koszorút a meghívott vendégek.

Borítókép: Szalay Annamáriára emlékeztek Zalaegerszegen (Fotó: Zaol/Seres Peter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.