Megemelik a fővárosi állatkert belépőinek árát

Az infláció és az energiaválság miatt jegyárat emel a budapesti állatkert – erősítette meg Bősz Anett az emelés tényét. A főpolgármester-helyettes a lépést az inflációval és az energiaválsággal indokolta, és mint mondta: a vidéki állatkerti belépők árához igazítják a fővárosi tarifákat.

2023. 04. 25. 13:26
GY. NÉMETH Erzsébet
Budapest, 2020. május 20. Érkeznek a látogatók, miután Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes (j3) és Szabó Roland, az állatkert főigazgató-helyettese (b) kinyitotta a Fővárosi Állat- és Növénykert főkapuját 2020. május 20-án. Ettől a naptól ismét látogatható az állatkert, amely egyelőre naponta legfeljebb 2500 jegyet értékesít, kizárólag online elővételben, hogy elkerülhető legyen a jegypénztárak előtti sorban állás. Az újranyitást követően a beltéri bemutatóhelyek, állatházak és más beltéri létesítmények átmenetileg még zárva tartanak. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új jegyárképzési stratégiát dolgozott ki a Fővárosi Állat- és Növénykert új menedzsmentje – ezt az értesülést erősítette meg a Népszavának a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes. 

– Ezek közül is a legfontosabb az infláció és az energiaválság által sújtott állatkert működtetéséhez és fejlesztéséhez szükséges források előteremtése. Ennek elkerülhetetlen eleme a jegyárakból származó bevétel emelése – magyarázta Bősz Anett, aki sietve hozzátette, a budapesti állatkert jegyárai nem szállnak el, csak utolérik a vidéki intézményekét. A pontos számokat azonban még nem árulta el.

A cikkből az derül még ki, hogy az állatkert új igazgatója, Soós András különféle fejlesztési stratégiákat alkotott, azonban a jegyáremelést mindenképp meg kell lépniük a megvalósítás előtt.

Mint  lapunk megírta: pénzbüntetést és felfüggesztett börtönt kért a Fővárosi Állat- és Növénykert azóta lemondott igazgatójára az ügyészség. Szabó Roland azután kényszerült távozásra, hogy megírtuk, gazdasági csalással vádolják. Információink szerint a volt operatív igazgató megtérítette a vád szerinti, közel 38 millió forintos kárt.

Szabó Roland még 2019 novemberében lett a fővárosi önkormányzat által működtetett budapesti állatkert operatív igazgatója, majd 2020 februárjában a főigazgató általános helyettese. Persányi Miklós főigazgató lemondását követően, 2020. március 1-jén Karácsony Gergely megbízta Szabót a főigazgatói feladatkör átmeneti ellátásával, majd a Fővárosi Közgyűlés az év szeptemberében elfogadta a főigazgató kiválasztását célzó nyílt pályázat kiírását. Szabó botránya ugyan évek óta köztudott volt, ám a főváros vezetése sokáig nem engedte el a kezét. Karácsony Gergely ugyan pár éve visszavonta Szabó Roland főigazgatói kinevezéséről szóló határozatát, ám ő operatív igazgatóként egészen március végi lemondásáig pozícióban maradt. Az is kiderült, hogy a Szabó Roland fémjelezte Fővárosi Állat- és Növénykert a kiadásait sem fogja vissza, hiszen több mint húszmillió forintért bérel luxusautót, a biodóm befejezéséhez azonban a kormánytól várnák a támogatást. 

Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa korábban lapunknak nyilatkozva ugyanis rámutatott, hogy Budapest korábbi főpolgármestere, Tarlós István teli kasszát hagyott az új vezetésre, amelyből ha a befejezésre szánt összeget a beruházásra fordították volna, Európa legnagyobb fedett trópusi csarnoka már réges-régen kész lenne.

Borítókép: a Fővárosi Állat- és Növénykert bejárata (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.