Megvan, hogy kik vezetik a Momentum EP-listáját

Újra Cseh Katalint és Donáth Annát indítja az európai parlamenti listája első két helyén a Momentum.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 04. 02. 14:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Momentum közössége döntött: Donáth Anna lesz pártunk 2024-es EP-listájának vezetője, akit Cseh Katalin követ a listán” – jelentette be a baloldali párt a Facebookon. Úgy fogalmaztak, hogy ezzel a Momentum a legnépszerűbb politikusokkal vág neki a jövő évi EP-választásnak.

DONÁTH Anna Júlia; Cseh Katalin, Momentum
Cseh Katalin és Donáth Anna, a Momentum EP-képviselői. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Momentum szerint Donáth Anna és Cseh Katalin 2019 óta hónapról hónapra bizonyítják, hogy rászolgáltak a választók bizalmára. A bejegyzésben büszkén hirdetik, hogy Donáth Anna első európai parlamenti ciklusa alatt nyolcszázmillió eurónyi plusztámogatást harcolt ki a civileknek. és felállt az európai szintű Pegasus-vizsgálóbizottság.

Emellett hangoztatták, hogy a jogállamisági mechanizmus sem jött volna létre Cseh Katalin és Donáth Anna nélkül. Szót ejtettek arról is, hogy az Európai Parlament Cseh Katalin javaslatára mondta ki, uniós célnak kell lennie, hogy a városok közvetlenül is juthassanak uniós forrásokhoz, mivel szerintük helyben sokkal inkább tisztában vannak az emberek valódi igényeivel.

– Büszkék vagyunk arra, hogy a Momentumnak ilyen EP-képviselői voltak eddig is, és sok erőt ad nekünk a következőkre, hogy a Momentum teljes közössége azért dolgozhat, hogy ők továbbra is hazánkat képviselhessék az Európai Unióban 

– tették hozzá.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az EP csütörtöki plenáris ülésén felfüggesztette Donáth Anna, a Momentum uniós parlamenti képviselőjének mentelmi jogát. A felfüggesztést a Kecskeméti Járásbíróság tavaly júniusban kezdeményezte az EP elnökénél, mert rágalmazás vétsége miatt magánvádas büntetőeljárás indult Donáth Anna és társai ellen. Cseh Katalin EP-s munkássága kapcsán pedig megjegyzendő, hogy nemrég a magyar gyermekvédelmi törvény ellen szervezkedett az Európai Parlamentben.

Ráadásul a Renew Europe EP frakció – aminek a Momentum is tagja – érintett a brüsszeli korrupciós botrányban.

Borítókép: Cseh Katalin, Gelencsér Ferenc és Donáth Anna (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.