Megvan, kik veszik át Lázár János és Nagy István helyét a gödöllői egyetem kuratóriumában

A miniszterek korábban lemondtak kuratóriumi tagságukról.

2023. 04. 18. 14:32
null
20221221 Budapest Nagy István agrárminiszter Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János és Nagy István, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagjai február 15-én Csányi Sándor kuratóriumi elnök részére megküldött levelükben jelezték a kuratóriumi tagságról való lemondásukat. Április 17-én az alapítvány kuratóriuma és felügyelő bizottsága együttes ülésén megválasztotta az új kuratóriumi tagokat, Éder Tamást és Potori Norbertet – közölte lapunknak megküldött közleményében a gödöllői székhelyű Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). 

Lázár János
Lázár János is lemondott kuratóriumi tagságáról Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Hozzátették: a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány legfontosabb feladata a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem fenntartói feladatainak ellátása. Az alapítvány kuratóriumi tagjainak szakmai és vezetői tapasztalata a fenntartott egyetem tudományos profilját, illetve a fenntartással összefüggő feladatokat támogatja. 

Az új kuratóriumi tagokról azt írták: Éder Tamás az élelmiszeriparban, a vidékfejlesztésben és a kisgazdaságok fejlesztésében szerzett tapasztalatával egészítheti ki a kuratórium szakmai profilját, Potori Norbert agrárközgazdasági, agrárpolitikai és kutatói tapasztalatával gazdagíthatja a kuratórium tudományos összetételét.

Szakmai felkészültségük, vezetői tapasztalatuk és az agrárium elméletéhez és gyakorlatához kötődő munkásságuk alapján mindkét jelölt megkérdőjelezhetetlenül alkalmas az egyetem stratégiai irányításában és fenntartói ellenőrzésében meghatározó vezetői szerep betöltésére – szögezték le. 

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány ezúton köszönetét fejezi ki Lázár Jánosnak és Nagy Istvánnak a kitartó munkájukért, amellyel segítették az egyetem létrejöttét és sikeres munkáját – írták a közleményben. 

Gyuricza Csabával, a MATE rektorával készített interjúnkat ITT olvashatják. 

Borítókép: Nagy István agrárminiszter (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.