Mesterházy Attila nemzeti modernizációs programmal bővítené az ellenzéki szavazótábort

Korábbi MSZP-s szavazókat is visszahódítana a távozó pártelnök.

Bákonyi Ádám
2023. 04. 04. 14:32
Mesterházy Attila
20210611 Veszprém Előválasztás 2021 címmel MSZP-Párbeszéd Magyarországért Párt sajtótájékoztató a várban A képen: Grőber Attila előválasztási képviselőjelölt Mesterházy Attila előválasztási képviselőjelölt Kunhalmi Ágnes társelnök - MSZP Fotó: Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy karakteres baloldali, szocdem politikára van szükség. Mi a nemzeti érdekérvényesítésben, a nemzeti modernizációban, a nemzeti szuverenitásban határozottabb álláspontot fogunk képviselni. Hiszünk a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméjében, és hiszem, hogy egy nemzeti modernizációs programmal tudunk elérni egy igazságos Magyarországot

– mondta a Hír TV-nek az MSZP-ből huszonhárom év után távozó Mesterházy Attila. Az egykori pártelnök hangsúlyozta: ezzel a programmal, értékrenddel szeretnének új szavazókat megszólítani. 

– A mi célunk az, hogy bővítsük az ellenzéki szavazótárbort, hiszen a legutóbbi felmérések is azt bizonyítják, hogy a Fidesz ma még nagyobb győzelmet érne el, mint az egy évvel ezelőtti országgyűlési választáson, ami nincs jól – fogalmazott a politikus, aki, bár elismerte, hogy egy új ellenzéki párt alapítása és építése nehéz, rögös út, ám szerinte a DK és a Momentum is azt bizonyítja, hogy sikeres lehet egy ilyen vállalkozás. 

Mesterházy Attila megismételte: egy nemzeti modernizációs program lehet alkalmas az ellenzéki tábor bővítésére, a szocdem, illetve olyan „Fideszről leváló” szavazók megszólítására, akik 2002–2006 között még az MSZP-re voksoltak.  

Borítókép: Mesterházy Attila (Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.