Molnár Csaba: Hazafias kötelezettségem, hogy az uniós pénzek ne érkezzenek meg

A Gyurcsány-párt EP képviselője szerint egyébként ellopnák a forrásokat.

Magyar Nemzet
2023. 04. 24. 15:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányt okolta és büszkén vállalta Molnár Csaba, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) azon dolgozik Brüsszelben, hogy hazánk ne kapja meg a neki járó EU-s forrásokat – minderről maga Gyurcsány Ferenc beszélt a minap egy rádióinterjúban. 

 A célunk egyértelmű: addig ne jöjjön pénz, amíg az nem a magyar emberekhez, önkormányzatokhoz, vállalkozásokhoz kerül. Nekem hazafias kötelezettségem, hogy megakadályozzam, hogy az uniós pénzek Magyarországra érkezvén négy-öt ember zsebének tűnjön el.  Ez hazafias kötelezettségem, aminek minden áron eleget fogok tenni

– jelentette ki a DK EP-képviselője a párt árnyékkormányinfóján. Molnár szerinte a hazánknak járó uniós források visszatartása abban a pillanatban meg fog szűnni, amikor a kormány garantálja, hogy ezeket  a pénzeket nem lopják el.

A politikus kérdésre válaszolva tagadta, illetve találgatásnak nevezte, hogy Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc utasításának eleget téve fordult szembe a kormánnyal és helyezte kilátásba, hogy a főváros nem fizeti meg a rá kirótt szolidaritási adó teljes összegét. 

Az árnyékkományinfón részt vevő Kálmán Olga viszont úgy fogalmazott: ha a főpolgármester úgy dönt, hogy a szolidaritási adót csak a budapestiek kárára tudja befizetni, „akkor ez egy helyes cselekedet, politikailag és a gondos városvezetőként is”.

Arra azonban Kálmán Olga és Molnár Csaba sem volt hajlandó egyértelműen válaszolni, hogy elégedettek-e Karácsony munkájával, és hogy beállnak-e mögé a jövő évi önkormányzati választásokon. Szavaik szerint erről csak ősszel dönt majd a DK. 

A DK árnyékkormányinfóján szóba került az is, hogy a baloldalnak vajon van-e felelőssége abban, hogy immár negyedik alkalommal maradt alul az országgyűlési választáson. Molnár Csaba szerint nem. Mint mondta, a baloldal kudarcának az oka az, hogy Magyarországon nincs demokrácia, illetve tisztességes és szabad választások sincsenek. 

Mindez ezért is érdekes, mert az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) vizsgálóbizottsága 45 országból 312 megfigyelőt delegált az áprilisi országgyűlési választásokra. A szervezet megállapítása szerint a választás demokratikus volt és megfelelő jogi körülmények között zajlott le. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.