Nyolcmilliárd forint támogatást kap több mint kétezer-nyolcszáz falusi kisbolt

A Magyar falu program részeként megvalósuló támogatásról Szentkirályi Alexandra írt Facebook-oldalán.

Magyar Nemzet
2023. 04. 04. 8:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány csaknem nyolcmilliárd forint támogatást nyújt 2806 falusi kisboltot üzemeltető vállalkozásnak a Magyar falu programban

− emelte ki közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő.

A Magyar falu program részleteiről lapunk is részletesen írt korábban. Legutóbb a Magyar Nemzetnek a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár úgy fogalmazott: 

A kistelepüléseken szükség van minden olyan közszolgáltatás és piaci szolgáltatás megerősítésére, amelyek a falvakban élők életminőségének folyamatos javulását eredményezik.

Hozzátette: a nehézségek, az energiaválság ellenére is folytatják a falvak megerősítését, az ottani életkörülmények javítását.

 

Borítókép: A kistelepüléseken tovább kell erősíteni a köz- és piaci szolgáltatásokat is (Fotó: Hajdú-bihari Napló/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.