Orbán Viktor: A jogszabályok mindenkire egyformán vonatkoznak

Senki sem vonhatja kétségbe, hogy az ügyészség úgy jár el, ahogy el kell járnia – szögezte le a kormányfő.

2023. 04. 11. 17:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toroczkai László (Mi Hazánk) azonnali kérdésében azt tudakolta Orbán Viktor miniszterelnöktől, nem érzi-e, hogy ráég-e a Fideszre a végrehajtó maffia ügye, és valamit kellene tenni? Hangsúlyozta, ők megtették javaslataikat a végrehajtók ügyében, ahogy a miniszterelnök kérte. Emlékeztetett, hogy 1994-ben tették profitorientálttá a végrehajtói rendszert, ami azóta is „sarcolja a magyarokat”. Hozzátette, az igazságügyi bizottságban leszavazták a Mi Hazánk kezdeményezését, ezért szerinte létrejött a nagykoalíció a Fidesz és a Demokratikus Koalíció között. 

Orbán Viktor elmondta: „nem helyes, ha valaki politikusokat csuklóból maffiózónak nevez”. Arra is kérte a képviselőt a közjegyzők nevében, hogy egy egész foglalkozási csoportot ne tüntessen fel bűnözői színben. 

Kiemelte: senki sem vonhatja kétségbe, hogy az ügyészség úgy jár el, ahogy el kell járnia. A jogszabályok mindenkire egyformán vonatkoznak – nyomatékosította. 

Nagy baj, hogy állami vezetők visszaéltek lehetőségekkel – tette hozzá. Toroczkai László javaslatáról elmondta: nem fog működni a nonprofit megoldás, de a kormányfő egyeztetésre biztatott és kijelentette: készen áll a további megbeszélésekre.

Viszonválaszában Toroczkai László kijelentette: szomorú, hogy a miniszterelnök nem akar valós lépéseket tenni. Ezután arról beszélt, hogy a fúrt kutakról fog szólni a következő kérdése, és ezt azért mondja most, nehogy azzal legyen megvádolva, hogy nem határozta meg előre a témát. Szerinte a fúrt kutak összeírásától jogosan félnek az emberek.

Orbán Viktor kijelentette, hogy nem minősíti Toroczkai László végrehajtókról tett javaslatát jónak vagy rossznak. Úgy vélekedett, ez a javaslat nem tűnik életképesnek. Hozzátette, nem vitatja a jó szándékot, de ezt nem lehet ilyen alapon működtetni. 

A végrehajtói kamarának a kutakhoz legfeljebb akkor van közük, ha bedobáljuk őket

– jegyezte meg, 

Ilyen javaslatok nálam radikálisabb ellenzőjét nem fogja megtalálni a parlamentben. Rám számíthat

– jelentette ki Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.