Rá akart gyújtani a Covid-osztályon, meghalt a betegtársa a tűz miatt

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják azt az ötvenhét éves férfit, aki 2021 áprilisában tüzet okozott egy fővárosi kórház kórtermében. Egy bent tartózkodó hetvenhárom éves mozgáskorlátozott beteg olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű ellátás ellenére néhány órán belül elhunyt.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 04. 24. 12:23
A 2021 áprilisában egy fővárosi kórház Covid-osztályán keletkezett tűz helyszíni szemléjén talált megégett mobiltelefon Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlottat a kórházban koronavírus-fertőzés miatt helyezték el a Covid-osztályon, ahol az idős sértettel egy teremben helyezték el. Mindketten oxigéntámogatást kaptak.

Az ötvenhét éves férfi dohányos volt, az ágyán ülve próbált meg rágyújtani. Ekkor csaptak fel a lángok. Segítségért kiáltott, a szakápolók haladéktalanul megkezdték a tűz oltását és az osztályon fekvő betegek kimenekítését. Az ápolók a sértett ágyát nem tudták kihozni, ezért kézi poroltó készülékkel igyekeztek féken tartani a lángokat. A kiérkező rendőrök vitték ki az ágyában fekvő sértettet, és adták át a mentőknek.

A kiérkező tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet. 

Az idős beteg olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a gyors és alapos beavatkozások ellenére a helyszínen elhunyt. 

A rendőrség és az ápolók harminchat embert menekítettek biztonságos helyre. A kórterem berendezésében több millió forintos kár keletkezett.

A férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja a Fővárosi Főügyészség, és végrehajtandó fogházbüntetést indítványoztak vele szemben – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Borítókép: A rendőrségi szemlén készült felvétel (Forrás: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.