Rendőrök és tűzoltók lepték el ma Budapestet

Ellepték ma Budapestet a rendőrök és a tűzoltók. A Széll Kálmán téren, a Szent György téren, a budapesti Szent István Bazilikánál és a Keleti pályaudvaron villámcsődületekkel (flash mob) népszerűsítették a hétvégi X. Országos rendőr- és tűzoltónapot.

2023. 04. 17. 14:10
Flashmob
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Villámcsődületekkel népszerűsítették ma Budapesten a szombati X. Országos rendőr- és tűzoltónapot. 

A Készenléti Rendőrség idén százéves zenekara és a Hagyományőrző Rendőrszázad képviselői mellett egykori egyenruhákba öltözött tűzoltók és a BRFK egysége rendezett flashmobot elsőként a Széll Kálmán téren, majd a Sándor Palota előtti Szent György téren, ahonnan a Szent István-bazilikához vonultak, hogy végül a Keleti pályaudvaron lépjenek fel. 

A villámcsődület során a BRFK hadipuskákkal felszerelt egysége a Csillagok háborúja című film zenéjére vonult fel és mutatta be fegyveres formagyakorlatát. 

Egy a tizenkettő közül: hűtőmágnessel népszerűsítik a hétvégi rendőr- és tűzoltónapot. (Forrás: BRFK)

A BRFK rendőrei saját tervezésű hűtőmágneseket, a tűzoltók szórólapokat osztogattak a járókelőknek.

Flashmob
A BRFK rendőrei a Csillagok háborúja című film zenéjére mutatták be a fegyveres formagyakorlatukat (Fotó: Teknős Miklós)

Idén tizedik alkalommal rendezik meg az Országos Rendőr- és Tűzoltónapot Budapesten. 

A jubileumi rendezvényen a már hagyományos látványos programok mellett számos újdonsággal, versenyekkel és értékes nyereményekkel várják a látogatókat április 22-én a Városligetben. 

Az egész napos programot az I. kerületi Szent György térről háromnegyed 9-kor induló rendőrségi konvoj és a III. kerületi Flórián térről induló tűzoltókonvoj, a Hagyományőrző Rendőrszázad, valamint a Készenléti Rendőrség Zenekara és a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának a Városligetig tartó vonulása vezeti fel. 9 óra 15 perctől a Hősök terén térzene csábítja a nézelődőket, a hivatalos programot pedig 10 órakor Budapest rendőrfőkapitánya és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője nyitják meg a városligeti nagyszínpadon. 

Flashmob
A Hagyományőrző Rendőrszázad két tagja a Széll Kálmán téren (Fotó: Teknős Miklós)

A folyamatosan zajló programok moderátora Szécsényi András Szecsó. Lesz többek között lovas, kutyás, légirendészeti, harcművészeti és intézkedéstechnikai bemutató. A BRFK motorosrendőrei 13 óra 10 perctől a Hősök terén tartanak zenés bemutatót, amit a nagyszínpadnál felállított óriás kivetítő is közvetít. 13 óra 30 perctől Deniz és Orsovai Reni lépnek fel. Külön színpadon élőben lehet követni a Budapesti Rendőr-főkapitányság podcast beszélgetéseit, az okossziget területén pedig a legmodernebb rendőrségi eszközöket nézhetik meg, és a fényképezéstől, videózástól idő előtt lemerült mobiltelefonját is bárki feltöltheti. 

Az érdeklődők több versenyen olyan értékes nyereményekért mérhetik össze tudásukat és ügyességüket, mint okoskarkötők, hangfalak, kerékpárok, rollerek és más sporteszközök. A fődíj egy PS5 játékkonzol. 

Borítókép: hadipuskás rendőrök a Széll Kálmán téren (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.