Rétvári Bence: Azt szeretnénk, ha 2025-re egy pedagógus átlagosan 800 ezer forintot keresne

Az államtitkár szerint a baloldali politikusok mindent elkövetnek azért, hogy az unós források ne érkezzenek meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 17. 11:00
null
20220727 Budapest Dr. Rétvári Bence, Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes. Fotó: Kurucz Árpád KA Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pedagógusok átlagfizetésének emelésére fordítják az Európai Uniótól várt 800 milliárd forintot, ami 75 százalékos béremelést, azaz 800 ezer forintos átlagbért jelentene 2025-re 

– közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence azt mondta, hogy a költségvetésből januárban már megelőlegezték a tervezett időarányos béremelések 10 százalékát, és amint megérkeznek az uniós források, a különbözetet visszamenőleg kifizetik. Arra a felvetésre, hogy vannak olyan ellenzéki vélemények, amelyek szerint már itt vannak az uniós források, az államtitkár azt mondta „ez furcsa, mert a baloldali politikusok mindent elkövetnek azért, hogy ezek a források ne érkezzenek meg”.

Emlékeztetett Gyurcsány Ferencnek egy rádióműsorban tett kijelentésére, miszerint „nekik az a feladatuk, ők azért dolgoznak, hogy ezek az európai uniós források ne is érkezzenek meg”. 

Tehát idehaza Dobrev Klára több körben találkozik a pedagógus szakszervezetekkel, és elmondja nekik, hogy több pénzt kell követelni, majd – ahogy a férje beismerte – kimegy Brüsszelbe, és ott azt mondja, hogy egyetlen fillér se érkezzen a pedagógusok béremelésére 

– tette hozzá Rétvári Bence.

A béremelésekre szánt 800 milliárdos konstrukció jelenleg a legnagyobb az Európai Unióban – folytatta az államtitkár. Majd 2030-ig hazai, 5600 milliárd forintos forrásból szeretnék fenntartani és ezzel a bérek értékét is megőrizni.

Míg mi azért megyünk Brüsszelbe, hogy legyen pedagógusbér-emelés, ők azért, hogy ne legyen, és ezt nem más ismerte be, mint Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője

− fogalmazott az államtitkár.

A magyar baloldal korrupciós kockázatra hivatkozik, „de mi a korrupciós kockázat abban, hogy 170 ezer pedagógusnak megemeljük közel 800 ezer forinttal a fizetését?” − tette fel a kérdést. Hozzátette, a kormány mindent megtesz azért, hogy ezt a forrást odaadják a pedagógusoknak, majd kijelentette, hogy az utaláshoz előírt minden feltételt teljesítették.

−A státustörvény sem lehet akadálya a kifizetéseknek, mert annak az a lényege, hogy a pedagógusok saját jogállást kapjanak. Ez biztosíthatja, hogy aki többet és jobban dolgozik, azoknak magasabb fizetése legyen − fogalmazott az államtitkár.

Borítókép: Rétvári Bence miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.