Rétvári Bence: Gyurcsányék hátba szúrják a pedagógusokat

Az államtitkár szerint Gyurcsány Ferenc nyilatkozatából egyértelművé vált: a baloldal célja az, hogy egyetlenegy fillér uniós forrás se érkezzen meg.

2023. 04. 14. 10:46
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2023. február 17. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára A magyarországi migrációs és menekültügyi helyzet aktualitásai 2023-ban címmel tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2023. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jeges fürdőként és villámcsapásként hatottak Gyurcsány Ferenc mondatai

– fogalmazott egy pénteki sajtótájékoztatón Rétvári Bence arra reagálva, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Spirit FM adásában elismerte: pártja brüsszeli képviselői gyakorlatilag mindent megtesznek azért, hogy hazánk ne jusson hozzá a Magyarországnak jogosan járó uniós forrásokhoz. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint ebből a nyilatkozatból egyértelművé vált:

a baloldal célja az, hogy egyetlenegy fillér uniós forrás se érkezzen meg.

Hozzátette, Dobrev Klára DK-s EP-képviselő azt mondta, hogy az antidemokratikus kormányokat zárják ki az EU-s forrásokból, Donáth Anna momentumos képviselő pedig az LMBTQ-jogok érvényesítéséhez kötné a források folyósítását.

Rétvári Bence kiemelte: a baloldal folyamatosan hergeli a pedagógusokat. 

Kétszínű a magatartásuk, hiszen hazánkban magasabb béreket követelnek nekik, Brüsszelben viszont azért dolgoznak, hogy az ehhez szükséges uniós források ne érkezzenek meg. A pedagógusokat és a szakszervezeteket előreküldik, majd utána hátba szúrják őket. Ezzel a magyarok jövőjét veszik el, Gyurcsány Ferenc pedig még büszke is rá

– húzta alá. Beszélt arról is, hogy a baloldal csak politikai céljaihoz igyekszik felhasználni a szakszervezeteket. Ezzel kapcsolatban példaként említette, hogy kampánya részeként Dobrev Klára is találkozott a szakszervezetek képviselőivel. De vajon beszámolt-e a képviselőknek arról, hogy Brüsszelben ők akadályozzák a béremelést? – tette fel a kérdést az államtitkár, aki szerint az lenne a tisztességes, ha a szakszervezetek magyarázatot követelnének a baloldaltól. 

Mindezek ellenére azonban – hangsúlyozta – a kormány visszamenőlegesen is szeretné megadni a pedagógusoknak járó béremelést, még akkor is, ha az EU-s pénzek mondjuk csak a tizedik hónapban érkeznek meg.

Mint ismert, tavaly júliusban hozták nyilvánosságra a pedagógus-béremelések ütemezését, amivel az elmúlt harminc év legnagyobb bérrendezése valósulna meg:

75 százalékkal emelkedne a pedagógusok fizetése.

Ez a béremelés az Európai Unió legnagyobb konstrukciója, amelyre csaknem 800 milliárd forintot fordítanánk.

Antifa, az import erőszak

A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint ismét külföldi antifák támadhattak Budapesten, az államtitkár úgy reagált: mindenkit megdöbbentett Magyarországon, hogy ilyen erőszak történik, az pedig még megdöbbentőbb, hogy a baloldal politikusai, Tordai Bence és Jámbor András együtt fényképezkedtek az Antifa-mozgalommal szimpatizáló aktivistákkal. Úgy látszik, a szélsőbaloldali csoportosulás aktivistái segítették a baloldal kampányát, és még ők követelnek elégtételt a rendőrségtől, mert nyomoz az Antifa-elkövetők ellen – fűzte hozzá. Úgy fogalmazott, semmifajta megfélemlítés nem lesz sikeres a baloldal részéről, és azért próbálják megfélemlíteni a hatóságokat, hogy ne nyomozzanak az Antifa erőszakos cselekmények elkövetőivel szemben, ami felháborító. 

Aki látta ezeket a videókat, megrettent tőlük, mert a nyílt utcán öten-nyolcan maszkokban, viperákkal felszerelkezve, paprikaspray-vel fújtak le embereket, ami elfogadhatatlan. Ennek az ideológiai megalapozója a Jámbor András-féle Szikra mozgalom

– hangsúlyozta az államtitkár, aki szerint a baloldal igyekszik relativizálni ezeket az eseményeket és menteni az elkövetőket. 

Rétvári Bence elmondta: az elkövetőkkel szemben a rendőrség mindig el fog járni, a nyomozás most is zajlik, és megkeresték a külföldi hatóságokat is, mert itt import erőszakról van szó – mutatott rá. Kijelentette: Magyarországon semmilyen ideológiai alapú erőszak nem elfogadható, sem a Magyar Gárda, sem az Antifa fenyegetése, a magyar kormány mindkettővel szemben fellép. Szerinte az egyiket a baloldal a Jobbik révén magába olvasztotta, a másikat pedig láthatóan támogatja. Mindegy, hogy ki milyen ideológiát tesz az erőszak mögé, a magyar emberek biztonsága az első – szögezte le.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.