időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Semjén Zsolt: Ami jó az egyháznak, az jó az országnak

Munkatársunktól
Forrás: MTI
2023.04.01. 17:12 2023.04.01. 20:38
Semjén Zsolt: Ami jó az egyháznak, az jó az országnak

Szent István-i tanulság, hogy ami jó az egyháznak, az jó az országnak, és ez fordítva is igaz – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Dombóváron. A település várossá avatásának 53. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen hozzátette: értékeli azt, hogy a dombóvári önkormányzat kiválóan együttműködik az egyházakkal és a nemzetiségekkel. 

Nem az elkülönülés, az egyházzal való szembenállás a járható út, az egyház és az önkormányzat együttműködése minden itt élő javát szolgálja

– tette hozzá. Kijelentette, egy település akkor tud fejlődni, ha 

minél jobb kapcsolata van a vármegyével, és a kormánnyal is szót tud érteni

 a fejlesztések érdekében. Közölte, Dombóvár büszke lehet múltjára, jelenére és az évforduló alkalmából díjazottakra egyaránt. Megjegyezte, a város pénzügyi stabilitása elismerésre méltó. 

Kiemelte, hogy sok beruházás zajlott és zajlik a város óvodáiban, iskoláiban, orvosi rendelőben, a mentőállomáson, a sportközpontban. A település épül, gazdagszik, és kiváló tervei vannak 

– fűzte hozzá.
Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy 2023 a beruházások éve lesz Dombóváron. Tavasszal kezdődik a Szabadság utcai orvosi rendelő, a volt zeneiskolai épület és a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása. A Jézus Szíve templom felújítása már zajlik, az új, katolikus óvoda építését áprilisban kezdik el. Az elhanyagolt utak felújítására nagy összegű támogatások érkeznek Dombóvárra – tette hozzá.
Pintér Szilárd (Fidesz-KDNP) polgármester bejelentette, a következő négy évben hétmilliárd forintnyi forrás érkezik Dombóvárra. A Tinódi Házban rendezett évfordulós ünnepségen díszpolgári címet adtak át, és kitüntetésekkel ismertek el fiatal tehetségeket, valamint a gazdaság szereplőit.

Borítókép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.