Villaügy: elképzelhető, hogy le kell bontani Tordai Bence házát

Ifj. Lomnici Zoltán szerint az épület szabályossá tétele érdekében szükséges munkálatok elvégzését is elrendelheti a hatóság.

Magyar Nemzet
2023. 04. 16. 15:25
null
20200309 Budapest Országgyűlés plenáris ülése fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Képen: Tordai Bence, országgyűlési képviselő, Kocsis-Cake Olivio, országgyűlési képviselő Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogszabály értelmében az épület szabályossá tétele érdekében szükséges munkálatok elvégzését rendelheti el az építési hatóság kötelezettségként, vagy, ha az építmény fennmaradása nem engedélyezhető, a szóban forgó épület lebontásáról is dönthet az említett hatóság – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán. 

Tordai Bence villáját egy parasztház helyére építtette a II. kerületben. Fotó: Origo

Az alkotmányjogászt az Origó kérdezte, interjú formájában annak apropóján, hogy pár nappal ezelőtt igazságügyi szakértő vizsgálta meg a helyszínen Tordai Bence budai villáját. A Századvég tanácsadója szerint Magyarországon senki, még a baloldali politikusok sem állhatnak a törvények felett, és ezt a következő választásokon politikai kudarcok sorozatai is bizonyíthatják majd számukra. 

Szerinte Tordai mára nevetségessé tette magát. A baloldali politikus volt az, aki a leghangosabban – az ingatlan előtt fényképezkedve – tüntetett egy ismert vállakozó által felépített II. kerületi ingatlan lebontása érdekében – idézte fel ifj. Lomnici az interjúban. Azt is megjegyezte, hogy a budai kerület ellenzéki polgármestere gyakorlatilag rögtön elhatárolódott a vele egy politikai közösségbe tartozó képviselőtársának aktuális ügyétől, míg a zöldpolitikus a kormányhivatalra hárítaná a felelősséget és megtámadta a Fővárosi Törvényszéken a hatósági bizonyítvány kiadásának megtagadását.

A kérdés már csak az, hogy az ellenzéki szavazók miként értékelik az erkölcstelen, különböző botrányokra választ nem adó ellenzéki politizálást – tette fel a kérdést az alkotmányjogász az interjúban. 

Tordai Bence egyébként egyéni képviselői helyet tavaly nyert először az országgyűlési választásokon, amikor is a lakhelyéül szolgáló II. kerületi központú, budapesti 4-es számú egyéni választókerületben a szavazatok 51 százalékával választották meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.