Automatás banda garázdálkodik a bulinegyedben + videó

ATM-eknél tevékenykedő, külföldiekre szakosodott tolvajokra figyelmeztet a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Magyar Nemzet
Forrás: BRFK2023. 05. 22. 10:14
Egy banda 200 ezer forinttól fosztott meg egy külföldit az ATM automatánál 2022 novemberében Forrás: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros bulinegyedében körülbelül egy éve kezdett terjedni az a bűncselekménytípus, amellyel az elkövetők bankjegykiadó automatákat használó embereket károsítottak meg. A sértettek minden esetben külföldiek voltak, akik éjszaka vagy hajnalban valamelyik szórakozóhelyre tartottak, illetve onnan jöttek ki.

Az elkövetők VII. kerületi ATM-ek környékén szólították le áldozataikat, és a pénzfelvételhez ajánlották fel a „segítségüket”. Volt, hogy azt állították: ha magyar nyelvre állítják át az automatát, nem von le tranzakciós díjat. Más esetekben a pénzfelvétel közben elterelték az áldozat figyelmét, azt állították, hogy a gép elromlott, és egy másik ATM-hez vitték át a sértettet, hogy időközben ők tehessék el a kiadott bankjegyeket. 

Az így okozott károk összege a néhány tízezertől a több százezer forintig terjed.

A bűncselekmények ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága indított nyomozást. Üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és lopás vétség miatt múlt év vége óta eddig huszonkét gyanúsítottat hallgattak ki, akik ugyanahhoz az elkövetői körhöz tartoztak. A korábban heti rendszerességgel előforduló bűncselekmények száma érezhetően csökkent, de a jelenség nem szűnt meg.

A BRFK óvatosságra figyelmeztetett pénzfelvétel közben, és azt kérte, hogy akinek a sérelmére ilyen bűncselekményt követtek el vagy hasonló módszerrel próbálták megkárosítani, forduljon a rendőrséghez.

 

Borítókép: Térfigyelő kamera felvétele egy esetről (Fotó: BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.