Dömötör Csaba: Az ég kék, a dollár zöld, a baloldal pedig változatlanul a saját országa ellen dolgozik

„Az árnyékkormány azért van árnyékban, mert a magyarok nem akarták, hogy kormányozzanak."

Bákonyi Ádám
2023. 05. 03. 12:51
null
20220620 budapest parlament rendkivuli ulese havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László (DK) napirend előtt a kormányt bírálta az infláció miatt. Szerinte az „orbáni infláció” eredménye, hogy mára nincs olyan alapélelmiszer, ami ne drágult volna a duplájára két év alatt. 

Kétmillió forinttal megemelték a miniszterelnök fizetését, a miniszterek pedig hétszázezer forinttal kapnak többet, a magyarokat viszont magukra hagyta a kormány az inflációval – mondta Varju László. Hangsúlyozta: Dobrev Klára árnyékkormánya antiinflációs csomagot állított össze, amelyben szerepel például az alapvető élelmiszerek áfájának ideiglenes eltörlése.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a válaszában úgy fogalmazott: az, hogy egy politikai szereplő, illetve a pártja milyen lehetőséget kap és milyen munkát végezhet el a magyar közéletben, arról mindig a választók döntenek, és a választók úgy döntöttek, hogy Dobrev Klára pártja ellenzékbe kényszerül.

Nem először, sokadjára. Ez az. Kérem, hogy vegyék figyelembe az ő akaratukat

– fogalmazott Dömötör Csaba. Szerinte a DK félrevezető kommunikációjával ellentétben az Európát sújtó infláció oka nem Orbán Viktor, hanem a háború és a Brüsszel által hozott hibás döntések.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a szankciók miatt négyezermilliárd forinttal emelkedett Magyarország energiára fordított kiadása. Hangsúlyozta: ebben a helyzetben a kormány élelmiszerárstopokkal és a kamatstop bevezetésével védi a családokat, 

miközben a baloldal az uniós pénzek blokkolásáért folytatott kampányát kapcsolja egyre magasabb fokozatra.

Az önök árnyék-kancelláriaminisztere pár napja hivatalos állásfoglalás szintjére emelte azt, amit korábban is műveltek, csak jobbára a színfalak mögött. Bevallotta, hogy azért dolgoznak, hogy Magyarország ne kapja meg a neki egyébként járó uniós forrásokat. Azt mondta, hogy ez a hazafias kötelesség. Nehéz erre szavakat találni, de még mielőtt találnánk keresetlen szavakat, tegyük azt is hozzá, hogy Molnár Csaba nincs egyedül ezzel a törekvésével, mert a maguk pártelnöke nyíltan arról beszélt, hogy ott voltak, amikor olyan feltételeket állítottak Magyarországgal szemben, amiket nem lehet teljesíteni

– fogalmazott Dömötör Csaba. Hozzátette: Donáth Anna is levelet írt a Momentum nevében az Európai Bizottságnak, arra kérve őket, hogy vizsgálják felül a Magyarországnak járó pénzek folyósítását. 

– Tehát a Momentumnak is ez az álláspontja, meg gyakorlatilag az összes baloldali pártnak. Az ég kék, a dollár zöld, a baloldal pedig változatlanul a saját országa ellen dolgozik. A válasz majd újra a választóktól érkezik, ebben legyenek biztosak – zárta szavait Dömötör Csaba.

 

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.