Ez már jócskán a tavasz, ma is lehetnek zivatarok + videó

A Kárpát-medence időjárását egy anticiklon határozza meg, amelynek peremén északias áramlással szárazabb levegő érkezik fölénk. Emiatt jelentősen csökken a csapadékhajlam, és a napsütés lesz túlsúlyban.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 05. 25. 6:47
null
Budapest, 2023. április 5. A magyar fõváros pesti panorámájának részlete az Erzsébet híddal és a Duna folyó belvárosi szakaszával, tavaszi napsütésben. Az Erzsébet híd Budapest egyik, a Duna fölött átívelõ közúti hídja, amely az I. kerületet köti össze az V. kerülettel. 1903-tól 1945-ig ugyanezen a helyen állt az azonos nevû korábbi híd is, amelyet a visszavonuló német csapatok felrobbantottak. A jelenlegi függõhíd Sávoly Pál tervei alapján valósult meg és 1964. óta segíti a két városrész, Buda és Pest jármû- és gyalogos forgalmát. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országszerte napos, gomolyfelhős idő várható, de időnként jobban összeállhatnak a gomolyok. A keleti, délkeleti határra esetleg besodródhat néhány zápor, zivatar.

Az északias szél napközben több helyen megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű. Késő estére 15 és 25 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Kiadták a figyelmeztetést

A keleti határ menti vidékekre, illetve az Északi-középhegység térségére zivatarok sodródhatnak be. A csapadékhoz viharos széllökés és jégeső társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Milyen idő lesz hétvégén?

A folytatásban is a gomolyfelhőké és a napsütésé lesz a főszerep. Pénteken a déli és a keleti országrészekben, szombaton már csak délen fordulhat elő csapadék.

A délutáni csúcshőmérséklet a sokéves átlag körül, 23 és 28 fok között alakulhat a következő napokban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.