időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

Hét meghívott ellenzéki szakértőből három jelent meg

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.25. 19:05 2023.05.25. 19:14
Hét meghívott ellenzéki szakértőből három jelent meg

A köznevelésben foglalkoztatottak jogállásáról és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatról egyeztettek ma a Belügyminisztériumban az ellenzéki parlamenti pártok szakértői és a tárca képviselői – írta közleményében a belügyi tárca. Emlékeztettek: a belügyminiszter az új pedagógus-életpályatörvény tervezetéről 2023. május 18-án kezdeményezett kilencpárti szakpolitikai egyeztetést, amit 2023. május 24-ére hívott össze. Ezen az egyeztetésen − szakértőként − olyan társadalmi és érdekképviseleti szervek képviselői jelentek meg, amelyek pártként nincsenek bejegyezve, parlamenti képviselettel nem rendelkeznek, felszólalásukra így nem kerülhetett sor. 

A belügyminiszter − az ellenzéki országgyűlési képviselők kezdeményezésére − ugyanakkor ígéretet tett egy újabb, szakértői szintű egyeztetésre. A Belügyminisztérium közleményében kiemelte: A szakértői egyeztetésre a hét ellenzéki parlamenti párt valamennyi, az előző napon tartott szakpolitikai egyeztetésen részt vett szakértője meghívást kapott. 

A hét meghívott közül hárman jelentek meg a Magyar Szocialista Párt, a Mi Hazánk Mozgalom, illetve a Momentum szakértőjeként, egy szakértő az egyeztetés közben távozott.

 

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b2) sajtótájékoztatót tart az új pedagógus-életpályatörvény tervezetének a parlamenti pártok képviselőivel folytatott egyeztetéséről a minisztériumban 2023. május 24-én. Mellette Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár (b), Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke (j2) és Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke (j) (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.