Kiállítás nyílik Budapesten a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója alkalmából

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A kiállítás megmutatja, hogy a honvédség ügye nem távoli, hanem a mindennapi életünk része.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 02. 12:26
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Honvédség múltjába, jelenébe és jövőjébe enged bepillantást a fővárosi Bálnában nyíló, 175 éves a magyar honvédség című kiállítás 

− mondta a honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a tárlat megnyitóján. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf arról beszélt, hogy új útra lépett a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, amikor arra vállalkozott, hogy ne hagyományos módon mutassa be a 175 éves Magyar Honvédség múltja mellett kiemelten a jelenét, és bepillantást adjon a jövőjébe is. Mint fogalmazott:

a kiállítás megmutatja, hogy a honvédség ügye nem távoli, elvont és nehezen érthető tevékenység, hanem a mindennapi életünk része, már csak a szomszédban zajló orosz–ukrán háború miatt is, amely a biztonságérzetünket nagymértékben megváltoztatta.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, a kiállítás élményt ad, elvezet a huszároktól egészen 21. századi, digitális haderő mindennapjaihoz, hiszen megtekinthető egy Zalaegerszegen gyártott harci jármű, és harci robotkutyával is lehet találkozni.

A kiállítás május 9-től látogatható, a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

 

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf  honvédelmi miniszter a kiállításon (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.