Kósa Lajos: A migráció az egyik legkomolyabb veszély, ami Európát fenyegeti

A Fidesz országgyűlési képviselője leszögezte, hogy az egyetlen helyes magatartás megvédeni Magyarországot, az EU-t és a schengeni határokat.

2023. 05. 03. 11:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kunhalmi Ágnes azt mondta 2015-ben, hogy a migráció egy fideszes álprobléma – emlékeztetett a napirend előtti felszólalásában Kósa Lajos. A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, hogy ez az álprobléma odáig fajult, hogy múlt héten a szerbiai Horgoson tűzpárbaj volt a migránsok között. Kiemelte, hogy a migránsok egyre erőszakosabbá válnak, mivel tavaly novemberben is volt egy ugyanilyen lövöldözés a határon.

– Bár az ukrajnai háború elfedi a problémákat, ám látható, hogy a migráció az egyik legkomolyabb veszély, ami Európát és így hazánkat is fenyegeti – szögezte le a kormánypárti politikus. Felhívta a figyelmet, hogy a magyar kormány és a parlament többségének az álláspontja világos: 

A migráció káros, ami alapvetően veszélyezteti az Európai Unió érdekeit, ezért meg kell állítani.

Leszögezte, hogy sajnos az Európai Parlament legutóbb elfogadott migrációs paktuma szerint el kell fogadni az illegális migrációt, a migránsokat pedig kvótarendszer alapján osszák el a tagországok között.

– Mindez csak szétkeni a problémát – húzta alá Kósa Lajos, majd rögzítette, hogy a migráció kérdésében csak egyszer lehet hibázni.

– Az egyetlen helyes magatartás megvédeni Magyarországot, az EU-t és a schengeni határokat 

– nyomatékosította.

Válaszában Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta: a déli határra illegális migránsok tömegei érkeznek, akik nem egy közvetlen háborús helyzet elől érkeznek, hanem a jóléti juttatások miatt akarnak eljutni Európába, Ismertette, hogy tavaly 270 ezer illegális belépési kísérletet hiúsítottak meg.

– Az alvilág számára óriási üzlet az illegális migráció – fogalmazott Rétvári Bence, majd jelezte, hogy az embercsempészek 1,1 millió forintot kérnek azért, hogy egy illegális migránst Szerbiából Ausztriába csempésszenek. Kiemelte, hogy ezt a rendszert az Európai Unió megtűri, azonban a helyzet egyre több tagállam számára elfogadhatatlan.
Borítókép: Kósa Lajos (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.