időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

A menekülés közben elejtett bankjegyek szépen mutatták az utat a lezser tolvajokig

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu
2023.06.29. 14:42 2023.06.29. 15:01
A menekülés közben elejtett bankjegyek szépen mutatták az utat a lezser tolvajokig

A szegedi rendőrök órákon belül elfogtak két férfit, akik betörtek egy helyi üzletbe, és ellopták az adománygyűjtő dobozban lévő pénzt – írja a Police.hu

A rendőrségre 2023. június 29-én, nem sokkal éjfél után érkezett bejelentés, hogy két férfi betörte egy szegedi üzlet kirakatát, és némi kutakodás után elmenekültek. A nyomozók és az egyenruhások egy nyomkereső kutyával rögtön a tett helyszínén termettek. 

A szemle során kiderült, hogy 

a tolvajok a bolt előterében lévő adománygyűjtő ládát törték össze, és abból vitték el a pénzt. 

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Darren nevű kutyája már az ajtóban szagot fogott. A nyomkövetés nem csupán az üzletből ellopott, majd a tolvajok által útközben elhagyott bankjegyekig vezetett, hanem egészen az elkövetők tartózkodási helyéig. A rendőrök a harminchét és huszonkét éves férfit elfogták, és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését nem ismerték el.

Ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Borítókép forrása: Police.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.