A menekülés közben elejtett bankjegyek szépen mutatták az utat a lezser tolvajokig

Adománygyűjtő dobozból lopták el a pénzt, majd elsiettek.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 06. 29. 14:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szegedi rendőrök órákon belül elfogtak két férfit, akik betörtek egy helyi üzletbe, és ellopták az adománygyűjtő dobozban lévő pénzt – írja a Police.hu

A rendőrségre 2023. június 29-én, nem sokkal éjfél után érkezett bejelentés, hogy két férfi betörte egy szegedi üzlet kirakatát, és némi kutakodás után elmenekültek. A nyomozók és az egyenruhások egy nyomkereső kutyával rögtön a tett helyszínén termettek. 

A szemle során kiderült, hogy 

a tolvajok a bolt előterében lévő adománygyűjtő ládát törték össze, és abból vitték el a pénzt. 

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Darren nevű kutyája már az ajtóban szagot fogott. A nyomkövetés nem csupán az üzletből ellopott, majd a tolvajok által útközben elhagyott bankjegyekig vezetett, hanem egészen az elkövetők tartózkodási helyéig. A rendőrök a harminchét és huszonkét éves férfit elfogták, és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését nem ismerték el.

Ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Borítókép forrása: Police.hu

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.