Aknavetőgránátokat találtak Sárhidán

Különleges, foszfortöltetű második világháborús robbanóeszközök kerültek elő a Zala vármegyei Sárhidán – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede a közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, FB2023. 06. 21. 9:53
Különleges, foszfortöltetű robbanóeszközök kerültek elő a zalai Sárhida településen. 🔥 Egy családi ház kertjében végzett földmunkák során bukkantak feltételezett robbanóeszközökre az ott dolgozók. Rendőrségi bejelentést követően a kiérkező tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy az érintett területen több, veszélyes robbanótest is szunnyadhat, így az állampolgárok biztonsága érdekében a tűzszerész felderítő művelet idejére a Petőfi utca 100 méter hosszú szakaszán rendelt el állampolgári korlátozásokat. 🚨 A helyszín műszeres átvizsgálását követően végül 20 darab második világháborús eredetű magyar 8 cm-es, foszfortöltetű aknavető gránátot ástak ki a katonák. A szállítható állapotban lévő eszközöket a tűzszerészek a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére elszállították. 💣 ✍ Pálfi Flóra hadnagy 📸 Pásztor János főtörzsőrmester Forrás: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A robbanóeszközök egy családi ház kertjében végzett földmunkák közben kerültek elő.

Miután a tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy a területen több veszélyes robbanótest is lehet, a környék átvizsgálásának idejére a Petőfi utca egy szakaszát lezárták. 

A műszeres átvizsgálás után húsz második világháborús, nyolc centiméteres, foszfortöltetű magyar aknavetőgránátot ástak ki a katonák.

A robbanóeszközöket a tűzszerészek a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték – írták a bejegyzésben.

Borítókép: A megtalált robbanótestek (Fotó: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred/Pásztor János főtörzsőrmester)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.