időjárás 25°C Eufrozina , Kende 2023. szeptember 25.
logo

Orbán Viktor: Ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek fel a követeléseikkel

Bíróság elé áll a hajdúsági pedofilbotrány főszereplője

Pámer Dávid
2023.06.05. 13:04 2023.06.05. 14:34
Bíróság elé áll a hajdúsági pedofilbotrány főszereplője

Napokon belül megkezdődik annak a volt hajdúsági pedagógusnak a büntetőpere, aki egyik diákja ellen követhetett el abúzust – tudta meg a Magyar Nemzet. A szexuális visszaéléssel vádolt férfi még általános iskolai tanárként kerülhetett intim kapcsolatba az egyik nyolcadikos tanítványával.

Június 13-án tart előkészítő ülést a Püspökladányi Járásbíróság annak a volt pedagógusnak az ügyében, akit szexuális visszaéléssel vádol az ügyészség – közölte megkeresésünkre a Debreceni Törvényszék sajtóosztálya.

 

Az előzményekről a Magyar Nemzet március elején számolt be, miszerint a Berettyóújfalui Tankerületi Központhoz tavaly tavasszal érkezett szülői bejelentés arról, hogy a fenntartásuk alá tartozó általános iskola pedagógusa abúzust követhetett el egy fiatalkorú diák ellen.

 

Az ügyből óriási botrány lett, a jelzést követően pedig a pedagógust felfüggesztették munkavégzési kötelezettsége alól, és a rendőrségi feljelentést is megtették. A tanár azóta elhagyta az iskolát.

Úgy tudjuk, egy nyolcadikos diák szülei tettek bejelentést arról, hogy gyermeküket az intézmény egyik pedagógus alkalmazottja elcsábította, és több alkalommal a késő délutáni órákban kettesben találkozott vele. 

A szülők elmondása alapján a pedagógus testi kapcsolatba is lépett a gyermekkel.

 

A férfit végül meggyanúsította a rendőrség, majd áprilisban a Püspökladányi Járási Ügyészség „tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés” bűntette miatt vádat emelt. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.