„Egyetlenegy párt van Magyarországon, amelyik az uniós tagság ellen érvelt. Azt Jobbiknak hívják”

Dömötör Csaba nemzeti érdeknek nevezte Magyarország uniós tagságát.

Munkatársunktól
2023. 06. 12. 16:14
null
20230612 Budapest Parlament Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brenner Koloman napirend előtti felszólalásában megalapozatlannak nevezte a 2024-es költségvetést, amelynek nyári benyújtását is felelőtlennek tartja a kormányzat részéről. Azt mondta, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter arra számít, idén már nem érkezik uniós forrás Magyarországra.

Ez kizárólag a jelenlegi fideszes kormány hibája, mert az elmúlt 13 évben módszeresen leépítette a jog uralmát és rendszerszintű korrupciót valósított meg – jelentette ki.

Közölte, a jelenlegi, orbáni inflációval terhelt gazdasági és szociális válságban nagy szükségük lenne a  magyar polgároknak az uniós pénzekre.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta, hogy a magyar és az európai gazdaság mozgástere is szűkült, és ebben nagy szerepe van az uniós döntéseknek, az energiaár-emelkedés visszaveti az európai GDP-t. 

Egész Európa évtizedek óta nem látott gazdasági kihívásokkal néz szembe, és ez a magyar gazdaság mozgásterét is szűkíti – közölte Dömötör Csaba. Emlékeztetett, hogy a kormány jó pár intézkedést hozott, így például fenntartja az árstopokat, a kamatstopot, a rezsitámogatást, bevezette a vármegyebérletet, visszaállította a 13. havi nyugdíjat.

A jövő évi büdzséről azt mondta, a meghatározó területekre – védelmi kiadások, oktatás, egészségügy – még a szűkülő mozgástér ellenére is több pénz lesz. Az államtitkár nemzeti érdeknek nevezte Magyarország uniós tagságát, és azt firtatta, a Jobbik miért csatlakozott egy olyan pártszövetséghez, amely mindent megtesz azért, hogy ezek a források ne érkezzenek meg.

Ami az uniós források kérdését illeti, értem én, hogy ön hiányolja ezeket, de akkor miért csatlakozott egy olyan pártszövetséghez, amely mindent megtesz annak érdekében, hogy ezeket a forrásokat ne kapjuk meg? Ön közös listán indult azokkal, akik pár nappal ezelőtt kiálltak, sajtótájékoztatót tartottak, és bejelentették, hogy még több követelést szeretnének szorgalmazni Brüsszelen keresztül Magyarország irányába. Utána meg idejönnek a parlamentbe és számonkérik a kormányt, hogy miért nem jöttek meg az uniós pénzek. Ez hogy van?

– fogalmazott Dömötör Csaba. Emlékeztetett arra is, míg a kormány szerint az uniós tagság nemzeti érdek, addig „egyetlenegy párt van Magyarországon, amelyik az uniós tagság ellen érvelt. Azt Jobbiknak hívják”. 

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: Mirkó István) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.