Két motorost gázolt el a 4-esen egy autós, Debrecenben fogták el a rendőrök

Elgázolt két motorost egy püspökladányi autós, egyikük a helyszínen életét vesztette. A balesetet okozó férfi gyalogosan elmenekült a helyszínről, és Debrecenben fogták el a rendőrök, akik most az ügyészségnek átadták az ügy anyagát.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 06. 22. 14:04
Halálos motorbaleset helyszíne Püspökladánynál, karambol Forrás: police. hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanúsított férfi a 4-es számú főúton haladt Karcag irányába tavaly június 28-án dél körül, amikor autójával áttért a szemközti forgalmi sávba, és nekiütközött két motorosnak. A sofőr, miután kiszállt az autóból, gyalogosan elhagyta a helyszínt, anélkül, hogy a sérülteknek segítséget nyújtott volna. A balesetben 

az egyik motoros a helyszínen életét vesztette, míg társa életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a bejelentést követően azonosították az autó vezetőjét, és elfogatóparancsot adtak ki ellene. A sofőrt Debrecenben fogták el, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az is kiderült, hogy a férfit a Püspökladányi Járásbíróság korábban három évre eltiltotta a járművezetéstől.

A sofőrrel szemben segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett és halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: A baleset helyszíne (Forrás: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.