Lángolt egy állattartótelep, több száz sertés pusztult el a tűzben

Tűz ütött ki egy sertéstelepen csütörtök reggel Somogyszob külterületén – tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, OKF2023. 06. 01. 6:34
Kedden délután gyulladt ki egy hulladékfeldolgozó üzem Gyál külterületén. Több ezer köbméter műanyag- és papírbála gyulladt ki egy hulladékfeldolgozó telepen, Gyál külterületén, a Kőrösi úton. A tűz átterjedt egy beton hulladéktárolóra és egy körülbelül kétezer négyzetméteres csarnokra is. Több mint tíz település hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói nagy erőkkel oltják a lángokat. Erőgépek is részt vesznek a munkálatokban, amelyeket nehezít az erős szél. Fotók: FKI Fotó: FKI Forrás: FKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esethez nagy erőkkel vonultak ki a nagyatádi és a barcsi hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók. A helyszínre riasztották a nagykanizsai, a marcali, a zalakarosi, a kaposvári és a szigetvári hivatásos tűzoltókat is – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Arról is beszámoltak, hogy a körülbelül kétezer négyzetméter alapterületű sertéstelepen teljes terjedelmében ég az egyik épületrész. Beomlott a tetőszerkezet, és a tűzben mintegy ezer sertés elpusztult.

A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett vízsugarakkal, több oldalról oltották a lángokat. Az egységek a tűzzel nem érintett épületrészt is védték a lángoktól.

A katasztrófavédelem reggel hét óra előtt arról adott hírt, hogy a tűzoltóknak sikerült tíz vízsugárral megfékezniük a lángokat, megakadályozva a tűz továbbterjedését. Az egységek munkáját egy munkagép is segítette, amivel megbontották a tűzzel érintett épületrészt.

Délelőtt tíz óra után tudatták, hogy eloltották a lángokat. A sertéstelepen egy hatezer négyzetméteres csarnok mintegy fele égett. A korábbi információkkal ellentétben nem ezer, hanem 

négyszáz sertés pusztult el a tűzben, mintegy húszezret viszont megmentettek az egységek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: FKI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.