Márki-Zay Péter bevallotta, azért kapták a támogatást külföldről, hogy megbuktassák a kormányt

Az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje totális ellentmondásba került a 48 perc műsorában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 30. 7:31
Márki-Zay Péter
Hódmezõvásárhely, 2023. február 8. Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, a város polgármestere évértékelõ beszéde elõtt a hódmezõvásárhelyi városházán 2023. február 8-án. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter, a frissen alakult Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke beismerte, hogy kormánybuktatásra kapták a tavalyi kampányban az amerikai dollárokat – írta a Híradó.hu a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor csütörtök esti adását ismertetve, amelyben Márki-Zay Péter „olyan kínos kérdésekre is kénytelen volt reagálni, hogy miért nevezte ostobának és trágyával etetett gombáknak a Fideszre szavazó embereket”.

A tudósítás szerint Lánczi Tamás annak kapcsán, hogy az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltjének mozgalma párttá alakult, arra várt választ vendégétől, hogy szükség van-e még egy ellenzéki pártra.
„Mi a rendszer ellenzékének valljuk magunkat, nem kapunk finanszírozást az államtól, tehát nem lehet annak a megvonásával zsarolni bennünket” – magyarázta a korábbi kampányát külföldről érkező dollárokból finanszírozó politikus, aki azt is elárulta, hogy készülnek az EP-választásokra, és az Európai Néppárt pártcsaládjához szeretnének csatlakozni – olvasható a Híradó.hu cikkében

„Ezzel meg lehet nyerni egy választást – mármint a migrációval –, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük, ahogy mondják Amerikában, úgy tartanak mint egy gombát” – idézte szó szerint Márki-Zay Péter korábbi megnyilvánulását Lánczi Tamás, aki értetlenségének adott hangot amiatt, hogy

 a frissen alakult párt vezére honnan remél szavazatokat, hiszen azzal, hogy konzervatívnak vallja magát, lemond a baloldaliak voksáról, a Fidesz szimpatizánsait pedig számtalanszor sértette már vérig.

Márki-Zay tagadta korábbi szavait és úgy védekezett, hogy azokat tartja ostobának, akik elhiszik a Fidesz programját. „Ez azt jelenti, hogy hárommillió embernek az egyik fele ostoba, a másik fele korrupt” – összegezte vendége nyilatkozatainak a lényegét Lánczi Tamás.

A tudósítás szerint a beszélgetés során a guruló dollárok ügye vagy az ellenzék külföldi kétes kampányfinanszírozása is terítékre került.

„Ezeknek a pénzeknek, a támogatásoknak a célja az volt, hogy megdöntsük Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát” – mondta el Márki-Zay Péter a külföldi támogatásokról.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.