időjárás 16°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Megmozdult az ágy, elmozdultak virágcserepek, rengett a föld Békésben

Magyar Nemzet
Forrás: BEOL
2023.06.06. 21:10 2023.06.06. 21:32
Megmozdult az ágy, elmozdultak virágcserepek, rengett a föld Békésben

Aradtól kevesebb mint húsz kilométerre, Békésben is több helyen megmozdult a föld. Az elmúlt időszak romániai földrengései közül ez volt a legerősebb, a későbbi mérések alapján 5,1-es.

Békésről, Békéscsabáról, Battonyáról, Csorvásról, Dombegyházról érkeztek olvasói jelzések: megmozdult az ágy, elmozdultak virágcserepek, mozgott a víz az akváriumban – adta hírül a BEOL.hu.

„19:26 perckor, első becslések szerint 5.0-ös magnitúdójú földrengés keletkezett Romániában, Aradtól kilométerre”

 – közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

Békéscsabán, a Szőlő utcában sokan az utcára mentek ki, és mindenki azt magyarázta, mit érzett, mintha meglökte volna valaki a fotelt, megmozdult a szék alatta, beremegett az ágy. Máshonnan azt jelezték, a kocsi ringott a sofőr alatt. Újkígyóson két nagy lökés volt, alig bírt ülve maradni egy nő, a szekrény nekicsapódott a tusolófülkének. Békéscsabán, Jaminában recsegett a lambéria – írta a BEOL.hu olvasói levelekre hivatkozva.

Békéscsabáról, Lőkösházáról és Orosházáról is érkeztek hívások a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a földrengéssel kapcsolatban.

 A főkapitányság sajtószolgálatánál közölték, az emberek leginkább azt mondták el, hogy megijedtek, félnek, nem tudják, mit tegyenek. Az ügyeletesek elmondták nekik az ismert tényeket, és igyekeztek megnyugtatni őket, hogy nincs mitől tartaniuk. 

Borítókép: A romániai földrengés epicentruma (Fotó: Békés Vármegyei Hírportál)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.