Orbán Viktor: Nekünk Magyarország biztonsága az első

Csütörtökön hajnalban a miniszterelnök összehívta a védelmi tanácsot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 08. 8:20
PINTÉR Sándor; NAGY János; ROGÁN Antal; SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; BÖRÖNDI Gábor; BORDÁS Gábor; ORBÁN Viktor
A Védelmi Tanács ülése a Karmelita kolostorban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön hajnalban Orbán Viktor miniszterelnök összehívta a védelmi tanácsot az orosz–ukrán háborúban fokozódó harcok miatt 

− közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 Orbán Viktor a karmelita kolostorban megtartott ülésen hangsúlyozta: bár a tűzszünet és a béke lenne a legfontosabb, az orosz–ukrán háborúban ma éjszakától fokozódó harcok zajlanak. 

– Nekünk továbbra is Magyarország biztonsága az első 

− szögezte le a miniszterelnök. A védelmi tanács ülésén részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Böröndi Gábor vezérkari főnök, Tajti Norbert dandártábornok, Kovács József államtitkár, nemzetbiztonsági főtanácsadó és Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár − ismertette Havasi Bertalan.

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) a védelmi tanács ülésén a karmelita kolostorban 2023. június 8-án. A kormányfő mellett Kovács József, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzeti információs államtitkára, nemzetbiztonsági főtanácsadó (j) és Nagy János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára (j3), az asztalnál balról Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke és Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b-j). A miniszterelnök az orosz–ukrán háborúban fokozódó harcok miatt hívta össze a védelmi tanácsot (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.