A mentősofőr elképesztő helytállásának és rutinjának köszönhetően nem történt tragédia

Defektet kapott a mentőautó kereke, majd felrobbant az M0-s autópályán.

Magyar Nemzet
Forrás: Bors2023. 07. 12. 6:57
null
Révfülöp, 2023. június 27. Mentõautó a megújult révfülöpi mentési pont átadásán 2023. június 27-én. A 15 millió forintos beruházással megújult épületben garázs, pihenõszoba és vizesblokk kapott helyet, így alkalmassá vált a huszonnégy órás szolgálatra. MTI/Katona Tibor Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hátborzongató eset történt az M0-s autópályán, Szigetszentmiklós közelében. Egy mentőautó éppen egy beteggel száguldott az autópálya belső sávjában, amikor rémálomszerű baleset történt: a jármű egyik kereke defektet kapott, mi több, egyenesen felrobbant, méghozzá a szalagkorláthoz közel eső bal első – közölte a Bors

A bajba jutott mentősön múlt, hogy a nehéz helyzetből hogyan szabadult, elképesztő rutinnal csinálta végig a vészhelyzetet, a betegszállítónak nemcsak ellenkormányzott, de még ki is vezette a többsávos autópályán, egészen a külső sávig a kocsit. Ekkor érkezett bejelentés a rendőrségre. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Borsnak elmondta, hogy a mentő beteget szállított, amikor defektet kapott az M0-s 25-ös kilométerszelvényben, a bejelentés után pedig mentesítő betegszállítót küldtek.

A helyszínre autómentő is érkezett, ők elmondták, hogy a sofőr valóban hihetetlen rutinnal oldotta meg a helyzetet:

„A beteget szállító, tehát élesben, kék lámpával hajtó mentővel történt a baleset, a belső sávban. A kerék ekkor, menet közben robbant fel, valósággal lerobbant a kocsiról a bal első”

– nyilatkozott a Borsnak Erdős Norbert, az MMM műszaki mentő munkatársa. Ő társaival együtt érkezett a pálya szélére kormányzott mentőhöz.

„Elképesztően ügyes volt a sofőr, több sávon át kormányozta ki az esetkocsit, és ez azért nem veszélytelen szakasz, hiszen száguldanak az autók és tele van kamionnal is. A vezető mégis azonnal korrigált és a külsőbe sorolta ki a járművet”

– mondta el.

A sofőr rutinjának köszönhetően személyi sérülés nem történt az eset során; a szakember elmondta, hogy érkezett egy másik mentő, ők vették át a beteget és vitték tovább. „Mi pedig a defektes mentő kerekét cseréltük ki” – mondta a szakember. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Katona Tibor)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.