Károkozó, heves zivatarok jöhetnek, kiadhatják a piros jelzést

Mutatjuk, mely vármegyékre érvényes a veszélyjelzés.

Magyar Nemzet
Forrás: Met.hu, Időkép2023. 07. 19. 16:04
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több hullámban várható heves zivatarok kialakulása. A cellákat általában viharos, 60–80 km/órás széllökések, intenzív csapadékhullás, valamint jégeső kísérheti. Heves zivatarok kialakulására elsősorban a késő délutáni, esti óráktól a délnyugati, valamint az északkeleti területeken van nagyobb esély. A heves zivatarokhoz erősen viharos, 90 km/óránál is nagyobb, akár károkozó szélroham, felhőszakadás és nagy méretű jég is társulhat – írja a Met.hu.

A zivatartevékenység különösen a déli országrészben az éjszakai órákban is folytatódhat.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csütörtök napközben már kevésbé kell zivatarokra számítani az északkeleti, illetve nyugati tájakon, ezek környezetében azonban lokálisan még előfordulhatnak heves kísérőjelenségek.

Az említett heves időjárási jelenségek valószínűsíthető kiterjedése miatt ma a délnyugati országrészben akár a piros fokozat is kiadásra kerülhet.

Ma még az északkeleti országrész kivételével nagy területen alakulhat 25, 26 Celsius-fok közelében a napi középhőmérséklet értéke. Csütörtöktől mérséklődik a meleg, főként már csak a Dél-Alföldön kell 25 Celsius-fok feletti középhőmérsékletre számítani.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.