Kutyaparádét rendeznek Siklóson

Izgalmas, négylábúakat felvonultató verseny lesz szombaton a siklósi várkertben.

Magyar Nemzet
Forrás: BAMA2023. 07. 20. 15:41
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton rendezik meg az I. Kutyaparádét Siklóson a Siklósi Hagyományőrző Egyesület, a nagyharsányi Fókusz Kutyaiskola és a MiVi Salon szervezésével. A programmal többek közt szeretnék még közelebb hozni a kutyák és az emberek sportolási lehetőségeit, és előtérbe kívánják helyezni a felelős állattartást is, hiszen a kutyáknak az evésen és az iváson kívül is vannak szükségletei – adta hírül a Bama.hu.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a szolgálati jellegű őrző-védők és a mentőkutyák munkájával, továbbá kedvenceikkel aktívan is részt vehetnek az akadály- és agilitypályákon, amelyek begyakorlása után egy versenyen is próbára tehetik magukat. 

A versenyezni kívánókat 8 órától várják regisztrációra és az állatorvosi vizsgálatra. A 9 órakor kezdődő hivatalos megnyitón Mojzes Tamás alpolgármester, majd a rendezvény főszervezője, Patai Árpád mond köszöntőt a megjelenteknek. 

Így néz ki a menetrend

Az őrző-védő versenyzőknek a pályabejárás 9.30-kor kezdődik, és az agility jellegű pályán is megkezdődik a gyakorlás. Tíz órakor kezdetét veszi az őrző-védő és mentőkutyás, majd 10.30-tól az agility jellegű verseny. Az ebédszünet után 12:30-tól várják vissza a résztvevőket, amikor is a Vártalak kávézó teraszán a felelős állattartásról, majd a kisállat-fizioterápiáról hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

A várkertben 14.00-tól akadályfutó verseny, valamint hagyományőrző és gyermekmentő bemutatókat tekinthetnek meg a kilátogatók. Az eredményhirdetés, illetve a díjkiosztó 18.30-kor lesz, majd 20.oo-kor hagyományőrző csatabemutatóval, 22.00-tól pedig éjszakai őrző-védő bemutatóval zárják a napot.

A helyszínen a programok egésze alatt büfé üzemel, és lesz kézművesvásár is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.