Már több mint kétmillióan töltötték le az EgészségAblak alkalmazást, amin keresztül mobilon is megnézhetők az orvosi leletek

Eddig 2,3 millióan töltötték le telefonra az EgészségAblak applikációt, illetve több mint kétmillió leletet is letöltöttek – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a IX. kerületi Drégely utcai háziorvosi rendelőben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 17. 12:48
BÉKÁSSY Szabolcs; RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2023. július 17. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezetõ háziorvos és Jelinek Benjámin háziorvos (b-j) a IX. kerületi Drégely utcai háziorvosi rendelõben az EgészségAblak mobilalkalmazás újabb funkcióiról tartott sajtótájékoztatón 2023. július 17-én. Az applikáció segítségével, amelyet eddig 2,3 millióan töltötték le telefonra, egy ujjlenyomattal bárki hozzáférhet az összes leletéhez, laboreredményéhez, zárójelentéséhez, minden más egészségügyi dokumentumához. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az applikáción keresztül bárki hozzáférhet az összes leletéhez, laboreredményéhez, zárójelentéséhez, minden más egészségügyi dokumentumához. Az alkalmazás népszerű, eddig 360 ezer receptet töltöttek le rajta keresztül. A cél, hogy minél könnyebb és gyorsabb legyen mindenkinek az egészségügyi ellátása, illetve minél könnyebben hozzáférhetők legyenek a már feltöltött információk – fűzte hozzá Rétvári Bence.

Az államtitkár utalt rá, hogy az alkalmazás az oltási igazolványból indult ki, ez bővült további funkciókkal, mint az e-recept és az e-lelet. A mindig kéznél lévő leletek csökkentik a tévedés lehetőségét – emelte ki. Beszélt arról is, hogy az 1812-es Egészségvonal a hét minden napján huszonnégy órában elérhető, ahol tájékoztatást nyújtanak egészségügyi szolgáltatásokról, segítenek a szolgáltatók keresésében és minden további EESZT-vel kapcsolatos kérdésben is.

Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezető háziorvos felidézte: az EESZT elindulása történelmi lépés volt a magyar egészségügyi ellátórendszer életében, hiszen magával hozta az egészségügyi adatok sokkal gyorsabb áramlását. Európában is unikális dolog a mai napig – emelte ki.

Az EgészségAblak alkalmazással újabb mérföldkőhöz érkeztünk, az alkalmazás az e-beutalókat is tartalmazza, ez pedig nemcsak a páciensek számára jelent kényelmi szolgáltatást, hanem az egész ellátórendszer számára is, hiszen nagy terhet vehet le a háziorvosok válláról

– mutatott rá Békássy Szabolcs. Hozzátette: mindez nem jelenti azt, hogy a személyes orvos-beteg találkozásra ne lenne szükség.

Jelinek Benjámin IX. kerületi háziorvos hangsúlyozta, hogy a betegek számára kényelmes és megnyugtató, hogy elérhetők elektronikusan a receptek, értesülhetnek a leleteikről, átnézhetik hozzátartozóik dokumentációját.

Borítókép: Rétvári Bence, Békássy Szabolcs és Jelinek Benjámin ismerteti az EgészségAblak mobilalkalmazást (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.