Nem csitul a menekültáradat, ezrek hagyják el Ukrajnát

Egy nap alatt közel 15 ezer ukrajnai menekült érkezett Magyarországra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 21. 8:40
null
Csuhuiv, 2022. május 31. Ukrán belsõ menekültek érkeznek egy befogadóközpontba a Harkiv megyei Csuhuivban 2022. május 30-án, amikor az orosz haderõ újabb támadást intézett a keleti frontvonalon fekvõ Harkiv városa ellen. MTI/EPA/Szergej Kozlov Fotó: Szergej Kozlov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán–magyar határszakaszon 7320-an léptek be Magyarországra csütörtökön, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 7211-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek közölte péntek délelőtt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A tájékoztatás szerint a beléptetettek közül a rendőrség 118 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért jelezték. A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket olvasható a közleményben.

Borítókép: Ukrajnai menekültek (Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.