Amerikai politikus is kritizálja Pressmanék vízumszankcióját

Szerinte méltatlan az USA viselkedése Magyarországgal.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 08. 09. 10:06
GOSAR, Paul
Budapest, 2023. május 4. Paul Gosar, az amerikai kongresszus republikánus tagja, arizonai képviselõ beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paul Gosar szerint Magyarország a NATO tagja, elősegíti a békét Oroszország és Ukrajna között, miközben a Fehér Ház háborús uszítói még több ukrán szükségtelen halálát okozzák – írta meg a Mandiner.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az USA a magyar útlevéllel rendelkező személyek utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszeren keresztül igényelt utazási engedélyének érvényességi idejét két évről egy évre csökkentette és csupán egyszeri használatra korlátozza augusztus elsejével. 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint 

a vízumszigorítás bosszúnak tekinthető, mivel Magyarország nem hajlandó kiadni az amerikaiaknak a kettős állampolgársággal rendelkező kilencszázezer külhoni magyar adatait. 

Az ügyre reagált Paul Gosar, Arizona kongresszusi képviselője is, aki egy ötrészes X- (egykori Twitter) üzenetben foglalkozott Magyarországgal. 

Szerinte a Biden-kabinet bizarr módon megtámadta Európa egyik legtekintélyesebb országát és egyik legfontosabb szövetségesét, Magyarországot, amely jelenleg világelső a családbarát politikáját, a kultúra és a hagyományok védelmét tekintve.

Paul Gosar szerint a magyar kormány az embereket helyezi előtérbe, szemben a globalistákkal és marxistákkal, ami feldühíti a Biden-kormányt.

Borítókép: Paul Gosar beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.