Megkezdődött Magyarország legnagyobb iskolakezdési segélyprogramja

A tanszerek megvásárlása minden évben nagy anyagi terhet jelent a gyermekes családoknak.

2023. 08. 04. 18:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Katolikus Karitász idén már 13. alkalommal kezdte el a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyprogramot, hogy minél több iskolás gyermeknek tegye könnyebbé a tanévkezdést – erről pénteken közleményben tájékoztattak. A szervezet célja, hogy az országos összefogással évről évre több gyermeknek segíthessenek az iskolakezdésben.

iskolakezdés, segélyprogram
Écsy Gábor és Sinkovicsné Máté Hortenzia közösen indították el a segélyprogramot Fotó: Katolikus Karitász

Az akció elkezdése kapcsán Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: azt szeretnék, ha ebben az esztendőben tízezer gyermek tudna részesülni az adományokból.

Kérjük, hogy ebben az összefogásban minél többen vegyenek részt, hogy a Katolikus Karitász minél hatékonyabban tudjon segíteni Magyarország legnagyobb iskolakezdési akciójában

– emelte ki Écsy Gábor.

Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatója kifejtette, hogy az önkénteseik személyesen ismerik a rászoruló családokat, folyamatosan kapcsolatban vannak velük, és ez a garancia számukra, hogy azok az adományok, amiket továbbítanak, jó helyre kerülnek.

 

Támogató segélyprogram

– Azt gondolom, hogy mindannyian tudunk egy picit segíteni, és ha nyitott szemmel, nyitott szívvel járunk, figyelünk a környezetünkben élőkre, megtalálhatjuk annak a módját, hogy közvetlenül vagy akár közvetve segítsünk.

Szeretnék arra buzdítani mindenkit, hogy tegyünk együtt azért, hogy ténylegesen mindannyiunk számára öröm legyen ez az iskolakezdés akár szülőről vagy akár gyermekről van szó

– hangsúlyozta.

A Legyen öröm az iskolakezdés! című segélyprogram idén augusztus 4-től szeptember 17-ig tart. Az ebben az időszakban érkező hívásokat, adományokat az iskolás gyermekek támogatására fordítják.


Sokféleképpen lehet segíteni

Az összefogáshoz egyszerűen és gyorsan lehet csatlakozni. Az 1356-os adományvonal tárcsázásával hívásonként ötszáz forint támogatást tud adni a felajánló. Emellett online is lehet adományozni a Karitász honlapján keresztül.

A Katolikus Karitász központi bankszámláján is várják az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel.

A támogatásokat, tanszereket augusztus végén és szeptember elején, az iskolakezdés első napjaiban adják át. – A Karitász idén is szeretné támogatni azokat, akik a háború elől menekülve Magyarországon telepedtek le, az integrációs központon keresztül ezer menekült gyermeket szeretnének segíteni – emelték ki.

Borítókép: Jól jön a rászorulóknak a segítség az iskolakezdéshez (Fotó: Katolikus Karitász)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.